Ambalare verticala cu formare pungaIn ziua de azi se pune tot mai mult accent pe imaginea produselor, acesta fiind un prim criteriu de selectie pentru multi dintre consumatori. La fel de important este si modul in care acestea sunt depozitate, conditiile de igiena fiind si ele un factor important in selectarea unui produs. Aceste solicitari ale pietei au determinat tot mai multi comercianti sa opteze pentru achizitionarea unor masini de ambalat. Pe langa faptul ca economisesc timp si bani, ele ofera produselor un aspect unitar, placut si igienic, fie ca este vorba de produse alimentare sau non-alimentare. Folosind un echipament profesionist ambalarea devine simpla, rapida dar si economica.

Exista mai multe tipuri de masini de ambalat, atat in functie de tipul de produs cat si in functie de tipul ambalajului. Dupa acest ultim criteriu, avem masini de ambalat orizontale si verticale. Ne vom opri putin atentia asupra masinilor de ambalat verticale. Acestea se folosesc pentru produse precum: cafea, ceai, zahar, faina, paste, cuie, fructe sau legume, iar lista poate continua. In cazul acestora, procesul de ambalare presupune intai cantarirea produsului, urmata de introducerea cantitatii selectate in punga si sigilarea acesteia.

Masinile de ambalat verticale furnizate de Helco au o viteza de ambalare ce variaza intre 6 si 12 pungi pe minut la greutati de 250/500 grame in functie de produs. Permite totodata lucrul manual sau automatic in functie de gama de lucru ( de la 50 la 1500 grame ), gama ce poate fi afaptata in functie de necesarul clientului. Totodata, masina dispune de tablou de comanda integrat in corp, afisaj-display alfanumeric, deschidere electropneumatica a cuvei de descarcare sau controlul fluxului prin intermediul unui al doilea vibrator comandat de un senzor de nivel.

Pentru ca masina de ambalat sa produca ambalaje calitative indiferent de tipul produsului, parametrii sai de functionare sunt reglabili. Astfel se pot seta in functie de preferintele fiecaruia timpul de sigilare, timpul de impachetare si temperatura de lucru. Spre exemplu daca doriti sa impachetati paste, timpul de impachetare este unul redus ca si temperatura de lucru. Simpla sigilare a produselor, prin intermediul masinii de ambalat, nu necesita termocontractia foliei si se realizeaza aproape instantaneu.

Tipuri pachete pentru ambalare verticala

Daca pana acum nu v-ati convins de avantajele pe care le au masinile de ambalat, putem adauga la cele prezentate anterior si faptul ca un produs ambalat se pastreaza proaspat pentru mai mult timp, nu se murdareste si nu se deterioreaza.