tp_oven

Cuptorul tunel – Cuptor pentru o pizzerie sau o simigerie moderna

0

Exista cuptoare pentru pizza de diferite forme si marimi. Principalul scop atunci cand se realizeaza designul unui cuptor pentru pizza este acela de a coace preparatul in mod corect. Adevaratul test al unui astfel de cuptor consta in modul sau de coacere. Acest lucru presupune ca pizza sa fie coapta uniform, atat la suprafata cat si la baza, atat in mijloc, cat si pe margini.

Cuptor Tunel

Cuptor tunel super economic pentru COVRIGI si PIZZA

Nu trebuie sa fii un extraordinar bucatar ca sa poti coace o pizza. Cu numai cateva instructiuni si o serie de teste chiar si o persoana fara experienta in arta culinara va reusi sa coaca o pizza cu un cuptor special proiectat.

Numărul restaurantelor cu specific italian a crescut constant în ţara noastră în ultimii ani, pentru că din ce în ce mai mulţi români apreciază mâncarea italiană. Bucătarii încearcă să se apropie cât mai mult de adevărata bucătărie mediteraneană si din acest motiv, din ce in ce mai multe restaurante folosesc cuptoare produse in Italia, a căror tehnologie permite obţinerea unor preparate al căror gust sa se apropie cat mai mult de al celor italieneşti.

Cuptorul tunel pentru pizza pe care Helco vi-l propune este alegerea perfecta pentru prepararea tuturor tipurilor de pizza, fiind recomandat, in special, restaurantelor care livrează mâncare la domiciliu, deoarece timpul de preparare se reduce considerabil, iar comenzile ajung mult mai repede la destinaţie, creându-se astfel un avantaj competitiv.

Tehnologia italiana ce sta la baza acestui cuptor permite o distribuţie a sarcinilor angajaţilor foarte precisa, deoarece fiecare va avea un rol bine definit in cadrul procesului de producţie.

500 de pizze pe ora

Cuptorul tunel este un cuptor foarte flexibil, care poate fi usor adaptat la cerinte de capacitate diferite.Temperatura maxima a cuptorului este de 400°C, putand fi controlata atat la nivelul de jos cat si sus.

Acest cuptor are pana la 3 sectiuni permitand astfel o capacitate ridicata atat din punct de vedere al numarului de bucati cat si al variatei in care poate fi coapte. Pizzele si placintele pot avea timp de coacere de la 2 la 10 minute in functie de grosimea produsului

grafic - Numar Pizza pe ora

Numar Pizza pe ora

In exemplul de mai sus , este discutata capacitatea TP-12 , produsele de pizza fiind coapte in tavi , fara precoacere , in trei dimensiuni diferite .

La cuptorul tunel , bucatarul pune pizza necoapta la un capat al cuptorului.Pizza va inainta incet spre tunel unde va fi coapta si dupa 5-8 minute va iesi pe partea opusa unde va fi coapta complet.Atentie : exista o tendinta a bucatarului de a scoate pizza inainte de a iesi complet.Daca crusta nu este de culoare auriu-maroniu , pizza a fost scoasa prea devreme si va trebui reintrodusa in cuptor.

Folosirea cuptorului cuptorului tunel este uşoara. Tabloul are un mecanism de ghidare mare si clar iar prin setarea corecta a timpului si a temperaturii, pizza este gata in momentul in care a trecut prin cuptor.

Suprafaţa neteda face cuptorul uşor de curatat atât in interior cat si la exterior, rulând cuptorul la temperatura maxima, orice reminiscente fiind carbonizate si apoi uşor înlăturate prin golirea discurilor de colectare construite in interior.

Pizza

Avem cuptorul pentru restaurantul tau !

Productivitatea ridicata, simplitatea in utilizare, spaţiul redus ocupat si mai ales calitatea coacerii fac din cuptorul tunel una din piesele de baza nelipsita dintr-o pizzerie moderna

Care este cel mai potrivit cuptor pentru brutaria ta ?

0

Aceasta este o intrebare pe care o auzim mereu. Pe masura ce cautam un cuptor care sa ne satisfaca nevoile de productie, apar adesea multe alte intrebari cu privire la cuptorul cel mai “potrivit” pentru a fi achizitionat. Trebuie stiut inca de la inceput ca diferentele de proiectare pot avea impact supra cantitatii si calitatii produselor obtinute in final. In functie de tipul de alimentare. exista cuptoare ce folosesc combustibil: lichid, gazos, solid sau electritate . In timp ce ele pot sa para similare la exterior, fiecare are propriile caracteristici ale coacerii si  propriile avantaje. Diferentele majore apar la modul in care este distribuita caldura in punti,  tipul de materiale folosite in constructie, precum si modul in care produc abur in procesul de coacere.

I. Ciclotermicprincipiu cuptor ciclotermic

Cuptoarele ciclotermice circula aerul cald intre si in jurul puntilor ,indirect, prin intermediul unui schimbator de caldura. In afara de suprafata de coacere, aceste cuptoare sunt de obicei construite in totalitate din otel. Avantajul acestui tip de cuptor este acela ca isi pot modifica temperatura repede. Unele au, de asemenea, capacitatea de a regla temperatura din puntile superioare la o treapta mai scazuta decat in partea de jos, pentru a putea fi preparate produse diferite in acelasi timp. Tocmai datorita acestei capacitati de a varia temperature se recomanda folosirea sa pentru obtinerea unei game variate de produse.

Cuptor ciclotermic brutarie

II. Tub cu vapori

Cuptoarele cu tuburi cu vapori circula caldura prin utilizarea unei serii de tuburi groase de perete sigilate, care contin partial apa, astfel incat in timpul coacerii in tuburi se formeaza un amestec intre apa si vapori. Drept urmare se produce un transfer eficient intre arzator si camera de coacere. Fiecare tub inconjoara camera cuptorului, trecand de asemenea pe deasupra si pe dedesubtul puntilor. Partea de jos a fiecarui tub se afla direct pe camera arzatorului. Apa din interiorul tubului fierbe repede, transformandu-se in abur. Prin termodinamica naturala, aburul circula prin conducte, radiind caldura prin peretii cuptorului. Pe masura ce caldura este transferata, aburul se tranforma in stare lichida si revine la baza tubului, de unde intreg procesul reincepe. Sistemul de incalzire nu necesita piese in miscare sau ventilare pentru a distribui caldura, eliminand astfel o posibila sursa de coacere neuniforma si ajustari sau nevoia de intretinere. Acest tip de cuptoare ofera, de asemenea, o calitate excelenta, din moment ce insasi tuburile servesc drept o foarte buna masa termica. Exista doua variante pentru acest tip de cuptor:

Modele construite numai din otel: Pentru multi ani, cele mai multe astfel de cuptoare erau confectionate din otel si au functionat foarte bine in multe situatii. Pe masura ce a crescut cererea pentru painea pe vatra, multi brutari au constatat ca un cuptor numai din otel nu putea mentine caldura necesara pentru acest tip de coacere si de aburire.

Modele construite din otel si ciment: Multe brutarii europene au folosit timp indelungat o combinatie de otel, ciment si caramida, pentru a ajunge la acelasi nivel de coacere ca un cuptor de caramida. In esenta, caramida si cimentul actioneaza ca o “incinta incalzita”. In acest fel, atunci cand cuptorul este incarcat cu paine si aburul e introdus in camera de coacere, absorbind caldura disponibila a camerei, caramida si cimentul furnizeaza un flux continuu de caldura, fara ca arzatorul sa trebuiasca sa flucuteze intensitatea.

Unele cuptoare utilizeaza caramizi in camera de coacere in timp ce folosesc un sistem de izolare al peretilor. Acestea sunt considerate in general superioare celor confectionate numai din otel si celor ciclotermice in ceea ce priveste productia de paine pe vatra care necesita proprietati bune de retinere a caldurii si cicluri de abur repetitive.

Acest tip se caracterizata pe capacitate termica foarte mare ,recomandata pentru produse monoprodus , avand o inertie mare de temperatura

Cuptor tuburi anulare brutarie

III. Thermoil

Cuptoarele thermoil genereaza energie termica intr-un schimbator de caldura, in afara cuptosistem cuptor uleirului, prin incalzirea unei compozitii speciale de ulei, intr-un fel de boiler. Uleiul incalzit este apoi pompat prin radiatoare catre puntile cuptorului, radiind caldura pentru procesul de coacere. Desi este cu siguranta cel mai scump tip de cuptor, acesta prezinta o serie de avantaje. Deoarece fluidul este pompat prin radiatoare,fluxul poate fi controlat pentru ajustarea caldurii in diverse zone ale camerei de coacere. Mai mult, aceste cuptoare pot avea o capacitate mai mare decat cele ciclotermice. Totodata, fluidul este si un bun conductor de caldura, oferind un nivel ridicat de eficienta energetica. De asemenea, pentru ca arzatorul este la distanta de cuptor, se afla intr-o zona curata si nu produce nici un zgomot in camera de coacere.Prezinta o dinamica actuala deosebita datorita gasirii unor solutii moderne pentru elemente de transport al uleiului ( conducte , dozatoare de ulei ).

* Generator  abur

Aburul necesar procesului chimic de formare a crustei este generat cu ajutorul unei bari sau sfere de metal care se incalzeste o data cu camera de coacere,  acest abur fiind obtinut prin injectarea apei in aceste compartimente speciale .Ca o alternativa, unii producatori ataseaza jgeaburi pe marginea fiecarei punti, dar se considera ca la cuptoarele mijlocii si la cele mari acest lucru nu este la fel de eficient intrucat temperatura nu are capacitatea de a isi reveni indeajuns de repede, coacere dupa coacere. In orice situatie este important ca sistemul de abur sa fie aceesibil pentru a fi curatat si ocazional decalcifiat, daca este necesar.

Lasa-ne sa te ajutam sa descoperi care este cel mai potrivit cuptor pe vatra pentru brutaria ta!

Suna-ne acum  sau vizitateaza-ne online:

HELCO ROMANIA

0251/410400 * 0728/283410

www.helco.ro

Oferta promo la cuptoarele VENTO

Hohoho!! Mosul are o surpriza pentru tine – Cuptoare patiserie Vento la pret special

0

Cuptoarele de patiserie Vento, de origine italiana, ale caror performante s-au facut remarcate pe piata europeana, va sunt oferite acum de Helco, dealerul roman al producatorului italian Helpan Forni, in cadrul ofertei speciale de sarbatori, valabila toata luna decembrie.

Apropierea sarbatorilor este mereu un moment potrivit pentru cresterea productivitatii in sectorul de panificatie. Este o perioada in care se pot rasturna ierarhiile si se pot schimba liderii de piata pe termen lung, daca prducatorii sunt preagtiti sa ofere produse de calitate, la preturi accesibile, dar care in acelasi timp sa fie preparate cu ingrediente naturale, aceasta ultima cerinta fiind una tot mai importanta din punct de vedere al cumparatorului.

Alegerea de cumparare, in special in aceasta industrie, se face in prima faza la raft, dar se tranforma ulterior, in cazul in care produsul confirma asteptarile, in obisnuinta de consum.

Brutarul Patiser

Dincolo de orice reteta, dincolo de calitatea ingredientelor se afla totusi procesul de coacere, ultimul test inaintea prezentarii produsului la raft. In acest caz, cuptorul este cel care traseaza granita intre un produs mediocru si unul excelent.

Totodata, o oferta este valabila și pentru dospitoarele cuptoarelor VENTO .

Vento - cuptor patiserie

Oferta promo la cuptoarele VENTO

Oferta promo la cuptoarele VENTO

Masina ambalare super rapida

Candidatul care va asigura garantat succesul! – Masina de ambalat Leonardo

0
Masina ambalare super rapida

Masina ambalare super rapida

Nici o brutarie moderna nu se poate considera completa fara echipamentul care desavarseste procesul de preparare a painii: masina de ambalat.schita masina ambalare

Va prezentam principalele caracteristici precum si avantajele pe care vi le ofera acest echipament.

In primul rand, masina de ambalat Leonardo se evidentieaza prin capacitatea mare de ambalare, avand o productivitate de aproximativ 70-90 bucati/min. Totodata, ea este usor adaptabila unei mari diversitati de produse, putand fi folosita pentru ambalarea painii dar si a cornurilor, franzelelor, checurilor.

In al doilea rand, gama de produse pe care le poate ambala variaza de la 70 la 360 mm lungime si o inaltime maxima de 100 mm. De asemenea, aceasta dispune de un panou de comanda pentru selectarea tipului de produs si a dimensiunilor, touchscreen, datator-se elimina astfel riscul aparitiei unor erori umane in ceea ce priveste afisarea perioadei de valabilitate a produsului, etichetator automat si sistem de injectie cu alcool sau gaz care creeaza in interiorul ambalajului un climat optim, care prelungeste viata produsului.

produse brutarie ambalateIn al treilea rand, masina de ambalat poate utiliza ca si materiale pentru impachetare atat folia de aluminiu cat si polipropilena, iar banda de alimentare se regleaza automat, in timp ce fiabilitatea ii este garantata de motorul brushless.

Masina de ambalat va usureaza considerabil eforturile intrucat inlocuieste personalul angrenat in aceasta activitate, acesta putand fi folosit in alte procese ale productiei, asigura o uniformitate a produselor ambalate, limitand in acelasi timpul de ambalare.

Beneficiati de aceasta oferta intrucat sunteti inscrisi in baza noastra de date. Promotia se adreseaza doar clientilor inregistrati pe site-ul www.helco.ro .

AVANTAJE :

  • Scade timpul de ambalare
  • Cheltuieli mai mici cu personalul
  • Eliminarea rebuturilor
  • Posibilitatea imbunatatirii timpului de viata a produsului
  • Raport Pret/calitate+facilitati ridicat
  • Etichetator

Masina de ambalat Leonardo

Linie industriala de turta dulce

Linie industriala de turta dulce

0

Helco va ofera linia industriala pentru turta dulce care a generat cel mai mult interes in cadrul targului IBA din Dusseldorf, incheiat saptamana trecuta. Linia include mixer planetar 400 l, ridicator de cuva,preformator , coextruder,taietor cu fir, cuptor ciclotermic , dozator , transportoare si tunel de racire.

Liniile industriale au ca avantaj faptul ca permit o productie ridicata, cu preturi unitare foarte mici si costuri de productie stabile, datorita pe de o parte numarului mic de personal angrenat in productie si monitorizare, cat si riscului redus de nefunctionalitate, majoritatea liniilor industriale fiind proiectate astfel incat, odata pornite, sa functioneze in flux continuu.

In orice domeniu, un simbol al succesului este reprezentat de dominarea niselor. Un studiu efectuat pe un esantion de 2000 de personae din mediu urban, in perioada sepetembrie-octombrie 2009, indica o crestere a interesului consumatorilor pentru produsele de specialitate, din aceasta categorie facand parte:crochetele, turta dulce, cornuletele, sau grisinele.

In aceasta perioada, mai ales datorita fondurilor structurale, ce acopera aproximativ 50% din costurile de achizitie, liniile industriale au devenit mult mai accesibile producatorilor romani. Desi piata produselor de panificatie este destul de aglomerata, aceasta nisa, a specialitatilor de patisserie-panificatie, nu este suficient exploatata. Cererea este in permanenta crestere, in timp ce oferta se afla in stagnare. Drept urmare, acest tip de investitie este destul de sigura si poate fi usor amortizata in timp , devenind o sursa constanta de profit.

linie turta dulce

Linie industriala de turta dulce

Linie paine multipla

Linie de panificatie pentru brutariile in-store

0

In urma unei analize asupra pietii din Romania, Helco propune o linie de panificatie dezvoltata special pentru brutarii care doresc sa isi creeze un sistem in-store . Un exemplu de brutarie de start.

Linie paine multipla

Linie paine multipla

Solutia Noastra

Linia“ Multipla “ sau Linia „Eco” ofera posibilitatea productiei de cornuri, paine si baghete cu o greutate de 100 pana la 1000 de grame.
Cererea crescanda de produse proaspat coapte de-alungul zilei si transparenta in procesul de coacere a indemnat brutarii sa isi realizeze productia intr-un mod care se dovedeste a fi costisitor atat ca bani cat si ca timp.
Aceaste linii, prezentata cu success la Indagra 2008, vine in ajutorul acestora, oferind posibilitatea de a prepara pana la 600 de produse pe ora, avand un timp de dospire intermediara de 6 minute .Totodata, o masa motorizata este perfect adaptata pentru realizarea de baghete, deoarece aceasta masa este adaptabila ca inaltime si lungime.
Linia “Multipla” este constituita dintr-un divizor de coca, un dospitor cu leganase si un formator, rezultand astfel un sistem complet pentru brutarii .
Pentru a obtine informatii asupra acestei linii , va rugam sa va inregistrati.
brutarii in-store

Oferta speciala HELCO – Echipamente Patiserie Super Reducere !

0

Cuptor Newton 5 tavi panificatie

Cuptor 5 tavi , import ITALIA ; include dospitorul si rotile dar nu este inclusa hota.
VMI Mixer

Mixer Conti

Mixerele sunt dotate cu viteze , deci schimbarea acestora se face manual.

Contactati-ne pentru o valabilitatea acestor oferte!

Cuptor Vento Helpan Forni

Cum sa castigi pe timp de criza – echipamente patiserie

0
Vento cuptor patiserie 10 tavi

Helpan Forni Vento Cuptor patiserie

Desi tara noastra nu resimte inca efectele crizei economice la fel de puternic ca tarile vestice sau Statele Unite, nimeni nu poate stii ce se va intampla in urmatoarele saptamani sau luni. Indiferent cat de ferit ar putea parea sectorul dumneavoasta de activitate de problemele economice, unul dintre efectele globalizarii este acela ca provoaca reactii in lant ce se pot resimti cand va asteptati mai putin. Se stie ca pe timp de criza ori poti pierde tot ce ai, ori poti sa devii mai bogat decat ai visat vreodata. Helco va ofera posibilitatea de a va crea un avantaj competitiv, care sa va fereasca de eventualele efecte negative ale actualei situatii economice.

Va prezentam in acest sens un cuptor extrem de performant, ale carui atribute va permit sa obtineti produse de calitate, folosind mai putine resurse decat cu un alt tip de cuptor similar.

Taste the difference…

Proiectat special pentru patiserie, cuptorul Vento are un consum de energie redus, ocupa un spatiu limitat, fiind usor de montat in orice pozitie, in functie de locul de care dispuneti. Este disponibil in trei variante de control (electromagnetic, semi-digital si digital), oferindu-va astfel posibilitatea sa alegeti modelul care va avantajaza cel mai mult.

Cei interesati de functionarea acestui cuptor pot accesa site-ul www.helco.ro, sau sunt asteptati la sediul nostru din Craiova, pentru a lua parte la demonstratii si pentru a testa produsele care se obtin cu Vento.

Totodata, piata produselor congelate, careia Vento i se adreseaza cu precadere, este in continua crestere, avantajul acestui tip de produse fiind acela ca sunt mereu proaspete si isi pastreaza proprietative nutritive mult mai mult timp. Asadar, clientii dumneavoastra vor avea mereu garantia unor produse proaspete si gustoase,

Prin compania noastra de leasing, ce a fost creata special pentru a facilita accesul clientilor nostri la o finantare rapida si avantajoasa, puteti beneficia de cele mai bune produse financiare la achizitionarea acestui cuptor. Contactati-ne la numarul de telefon 0728-283409 sau la adresa office@helcoleasing.ro, pentru orice informatii referitoare la acordarea acestor servicii.

dospitor ventohota ventocarucior

Helco isi extinde serviciile in domeniul prelucrarii metalice.

0

Incepand cu luna octombrie 2008, grupul Helco isi largeste portofoliul de servicii o data cu patrunderea in industria de prelucrare metalica. La doar o luna de la intrarea sa pe piata, divizia de procesare metalica a HELCO a incheiat contracte in valoare de aproximativ 150.000 de euro atat cu firme romanesti cat si straine.

Initierea acestui nou proiect are la baza dezvoltarea continua a departamentului de cercetare si are ca obiectiv largirea gamei de produse realizate de grupul Helco “Intrarea in acest sector este un pas normal, politica HELCO fiind aceea de a-si perfectiona produsele. Consideram ca am ajuns la o maturitate care ne permite sa luam aceasta decizie si dorim sa ne oferim sprijinul atat companiilor romanesti care incearca sa isi externalizeze aceste servicii, cat si tuturor celor care lucreaza in domenii conexe” a declarat Bogdan Hurezeanu, Sales operation manager la Helco.

Utilizand in prelucrare tehnologia laser, produsele sunt adresate in principal acelor clienti care au nevoie de cantitati mari dintr-un anumit produs intr-un timp redus. Timpul de prelucrare si livrare scurt, posibilitatea trimiterii imediate a unor mostre ale produsului solicitat, scaderea cheltuielilor de transport sau dezvoltarea de produse noi sunt doar cateva dintre avantajele pe care HELCO le ofera clientilor sai.

Printre serviciile oferite de companie se numara: taiere cu laser, debitare pe ghilotina, indoire abkant, sudura, frezare si montaj. Produsele astfel obtinute se adreseaza in special industriilor telecom, alimentara, energetica sau de mobila, dar si tuturor celor interesati de obtinerea unor produse de mare precizie si calitate, intr-un timp foarte scurt.

Tehnologia laser permite tăierea unor contururi cu geometrii variate, indiferent de complexitate. Acest sistem are drept principal avantaj faptul ca ofera posibilitatea de a prelucra o gama larga de materiale şi grosimi de tablă fără a le deforma sau zgâria suprafata. Alte atuuri ale acestei tehnologii sunt date de flexibilitate şi multitudinea de modele. Marginile sunt netede, iar piesele finite pot fi asamblate imediat, fiind eliminata etapa de finisare.

Afla mai multe accesand taiere laser , debitare laser , indoire , confectii metalice

Rabla pentru Brutarii

Helco lanseaza programul Rabla pentru brutarii

0
Rabla pentru Brutarii

Rabla pentru Brutarii

Incepand cu data de 1 septembrie grupul Helco va desfasura o campanie ce are drept scop stimularea intreprinzatorilor din industria alimentara in vederea inlocuirii echipamentelor vechi cu unele noi.

Un studiu recent efectuat de Helco in colaborare cu un renumit institut de cercetare a relevat faptul ca peste 70% din brutariile din tara folosesc echipamente al caror grad de uzura depaseste limitele normale.

Drept urmare, Helco propune un program – « Rabla » –  prin care posesorii de echipamente invechite sa le poate schimba cu unele noi. Se au in vedere in special cuptoarele, de buna functionare a acestora depinzand in mare masura calitatea produselor finale obtinute. In functie de categoria din care acestea fac parte, se va acorda o reducere de pana la

Echipamentele noi au drept avantaje sporirea eficientei economice, cresterea calitatii produselor precum si scaderea costurilor de productie. De asemenea, sunt mult mai usor de manevrat decat cele vechi, beneficiaza de garantie, iar costurile de intretinere sunt, la randul lor, mult mai mici.

Cuptoarele noi indeplinesc  normele de protectie a mediului impuse de Uniunea Europeana, avand un consum de energie redus si, spre deosebire de cele second-hand, prezinta avantajul ca, pentru cel putin 5 ani, nu vor necesita interventii majore de reparatie, acestea putand fi extrem de costisitoare sau incetini semnificativ productia.

Mai multe detalii despre aceasta campanie puteti afla accesand site-ul www.helco.ro sau luand legatura cu reprezentantii nostrii la numarul de telefon 0251/410400 sau 0728-283410.

HELCO face parte dintr-un grup de firme cu preocupari in domeniul utilajelor din industria alimentara, dintre care amintim: consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie. Societatea HELCO este in masura sa ofere utilaje complete si linii de fabricatie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificatie, patiserie, pizzerie, gastronomie si cofeterie.

Inscrie-te acum la programul RABLA

Painea feliata : o moda printre romani – feliator Samurai Rollmatic

0


Painea este unul dintre cele mai vechi produse preparate, datand inca din Neolitic atunci cand cerealele si apa erau amestecate, formand o pasta care era ulterior coapta. De-a lungul timpului tehnicile de producerea a painii s-au diversificat, Feliator GEO Plus Rollmaticacelasi lucru intamplandu-se si cu ingredientele folosite.

Cel care a modificat insa felul in care se conserva si se distribuie painea a fost Otto Frederick Rohwedder, un inventator care in anul 1927 a proiectat o masina care felia painea, iar apoi o si impacheta. Desi initial inventia a fost primita cu reticenta de producatorii de paine, deoarece in aceasta forma painea isi pierdea mai repede calitatile si prospectimea, ulterior inventatorul si-a perfectionat descoperirea inventand si o masina care impacheta painea feliata, conservand-o astfel mult mai bine.

Totusi, chiar si in prezent, putini sunt cei care cunosc toate beneficiile pe care o astfel de masina le poate aduce. Este vorba in principal de producatorii de paine, pentru care avantajele sunt numeroase. Pe langa faptul ca feliatoarele sunt foarte accesibile ca pret, ele permit felierea si ambalarea surplusului de paine dintr-o zi. In acest fel, painea isi pastreaza proprietatile, putand fi oferita spre vanzare in zilele urmatoare.Amplasarea unui feliator in magazin permite cresterea vanzariilor de paine , satisfacand toate dorintele clientelei.

De asemenea, painea deja feliata este mai usor de consumat, studiile indicand ca tot mai multe persoane opteaza pentru produse de panificatie oferite in aceasta forma.

Rollmatic Samurai

Rollmatic Samurai

Drept urmare, Helco vine in intampinarea nevoilor clientilor, oferindu-le acestora o gama variata de feliatoare, in functie de     necesitatile fiecaruia. Este vorba despre mai multe tipuri de masini de feliat: manuale economice, manuale, semi-automate si automate. Primele doua tipuri sunt recomandate in special felierii painii albe, cu crusta fina, in timp ce masina automata este destinata felierii de paine alba sau cu continut de pana la 30% de secara. Masinile pot fi reglate in functie de modul in care se doreste felierea, dar si in functie de forta de taiere. De asemenea, exista optiunea de adaptare automata a vitezei, in functie de consistenta painii.

Aceste masini de feliat ofera si facilitatea de ambalare a painii direct dupa feliare. Fiecare dintre ele vine echipata cu o serie de dispozitive. Acestea pot fi sau nu comandate, totul depinzand de nevoile clientului.

Fie ca sunt folosite pentru o afacere sau pentru satisfactia personala, folosirea masinilor de feliat va ofera posibilitatea de a prezenta painea intr-o maniera profesionala. Printre alte avantaje se numara faptul ca se obtin felii egale ca dimensiuni, acestea putand fi modificate in functie de dorinta celui care le utilizeaza.Rollmatic Feliator Manual

Masini de feliat manuale sau automate .

Feliatoare Rollmatic Automatic - Semiautomate si Manuale

Promotie cuptor Vento

HELCO iti ofera 3 motive sa investesti inteligent

0
Promotie cuptor Vento
Promotie cuptor Vento

In lunile martie si aprilie 2008, toti cei interesati de domeniul produselor de panificatie au posibilitatea de a achizitiona doua cuptoare de exceptie distribuite de Helco, la un pret promotional, deosebit de avantajos. Este vorba despre cuptoarele Vento si PowerSnack, ideale pentru HORECA, patiserie, dar si pentru productie in laboratoare.

Promotie la cuptoarele Helpan Forni

Promotie la cuptoarele Helpan Forni - PowerSnack si Vento

Doar in aceasta perioada cuptoarelor Vento si PowerSnack li se aplica un discount de 10%, pretul promotional urmand sa fie stabilit in functie de dimensiunea cuptorului atat pentru Vento cat si pentru PowerSnack. Un alt avantaj valabil exclusiv in perioada promotionala este acela ca finantarea prin leasing se face pe loc pentru un avans de peste 25%, iar in pret sunt incluse si tavile necesare celor doua cuptoare. Asadar, pentru a beneficia de aceasta oferta unica, trebuie sa contactati echipa Helco de-a lungul celor doua luni in care este valabila promotia.

Cuptor patiserie PowerSnack

Promotie la Cuptoare powerSnack

Cuptoarele PowerSnack sunt special create pentru paine precoapta sau congelata dar si pentru produse destinate direct coacerii. Ele sunt confectionate in intregime din otel inoxidabil si sunt disponibile in doua variante: cu control electromecanic sau digital. Acesta din urma are exact aceleasi proprietati ca si cel electromecanic, dar, in plus, dispune de un dispozitiv pentru afisajul digital al temperaturii. Fiind alimentate la 220 V , sunt economice si ca utilitati nu necesita investitii. Se poate opta pentru cuptoare cu 2, 3 sau 4 tavi. Power Snack este recomandat in special micilor producatori. Dimensiunile reduse fac din acest cuptor alegerea ideala pentru spatiile inguste.

Cuptor patiserie Vento

Promotie la cuptorul patiserie Vento

Cuptoarele de convecţie VENTO sunt folosite pentru producerea tuturor tipurilor de produse de patiserie, pâine precoapta sau congelarea pâinii sau pentru alte produse similare. Fiind create integral din otel inoxidabil si dispunând de o circulaţie perfecta a aerului, pot garanta o coacere uniforma. Cuptoarele VENTO se deosebesc prin structura lor modulara, care le permite sa fie asamblate si manevrate in conformitate cu cele mai diversificate cerinţe de spatii. Picioarele de suport , care sunt ajustabile in inaltime si uşor de reglat din exterior, fac posibila poziţionarea optima a cuptoarelor indiferent de suprafaţa.
Consultanta, asistenta tehnica, garantia si serviciile post garantie sunt asigurate de o intrega echipa de specialisti care lucreaza zilnic pentru obtinerea celor mai performante dar usor de folosit echipamente.

Intrebari ? Perfect .Aici sunt  Datele noastre de contact

Masina tarte

O idee castigatoare : Masina de facut tarte

0
Masina tarte
Masina tarte

Lumea afacerilor a devenit din ce in ce mai accesibila. O ideea de afacere bine gândita si riguros implementata poate sa fie cistigătoare indiferent de mărimea ei.

Daca cu ceva timp in urma va prezentam noua noastră oferta de Crepiere- maşini speciale pentru clătite – de aceasta data avem un nou produs la fel de uşor de utilizat, care nu necesita personal numeros sau specializat -o puteţi folosi chiar dumneavoastra- si care va poate aduce profituri considerabile. Este vorba despre masina de tarte Cook Matic, maşina ideala pentru prepararea oricăror tipuri de tarte, saleuri sau nuci.

Maşina de tarte este formata din matriţe interschimbabile si este special proiectata pentru a prepara partea crocanta a tartelor sau alte prăjituri de dimensiuni variate, obţinute din crusta dulce de patiserie. Întregul proces nu presupune decât sa puneţi o cantitate mica de aluat in fiecare dintre cavităti , lipiţi placa de sus cu cea de jos, setaţi temperatura necesara, care este afisata si apoi timpul de coacere, apăsaţi tasta “Time” si o alerta vă va avertiza când sunt gata tartele, acestea putând fi imediat umplute sau decorate.

Tarte

Tarte

Aşadar, întreg procesul este unul extrem de simplu iar rezultatele sunt excepţionale. Simplitate, rapiditate, eficienta, aşa s-ar putea defini in trei cuvinte Cook Matic.

Va invitam la sediul nostru pentru pentru a vedea felul in care masina functioneaza. Este modalitatea cea mai buna de a intelege eficienta sa.

HELCO face parte dintr-un grup de firme cu preocupări in domeniul construcţiei de maşini de industria alimentara  , dintre care amintim: consultanta, producţie utilaje de industria alimentara, import utilaje , depozit de materiale si piese , service garanţie si post garanţie. Societatea HELCO este in măsura sa ofere utilaje complete si linii de fabricaţie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificaţie, patiserie, biscuiti ,pizzerie si cofetărie.

Masina de preparat tarte

Divizor Masic Brutarie

Produs nou ! – Divizor masic cu dubla taiere

0

Dezvoltarea si cercetarea stau in centrul filozofiei noastre de crestere a eficientei economice astfel incat suntem in continua cautare a celei mai practice si mai productive solutii. In acest sens, o noutate in domeniul panificatiei o reprezinta technologia de dubla taiere a divizorului masic ce permite o dublare a gramajului bucatii divizate. Este ideal pentru cei care doresc produse dintr-o  gama larga, cu gramaje de la mic (80 grame) la mare( 2 kilograme ).

De exemplu, un client care face in mod normal paine de 350 de grame, poate obtine acum si  produse de gramaje mici, cum sunt chiflele, de 90 -100 grame sau gramaje mari gen paine ardeleneasca sau cozonac, de 800-1000 de grame.

Divizor Masic Brutarie
Divizor Masic Brutarie

Divizoarele oferite de HELCO sunt usor de intretinut si curatarea lor dureaza doar cateva minute, proiectarea acestora oferind un procentaj scazut al erorilor la divizare. In functie de tipul si gramajul produsul dorit, exista 4 modele de divizoare.

  1. Hexagonale model SE – potrivite pentru divizarea de aluat pufoasa
  2. Patrate model SQ si PBEdivizarea de aluat pentru pâine tip filon, baghetă, sau ciabatta, de diverse gramaje.
  3. Rotund model SPA adecvata pentru productia chiflelor şi a altor produse care necesită rotunjire, cu ajutorul unui sistem ce imită miscarea mainii umane cu o tratare fina a aluatului
  4. Rotund model SR – Principiul este acelaşi ca la modelele SE şi SQ diferenţa fiind cuva care este rotundă, avantajele fiind presarea mai uniformă a alutului şi mai puţine erori de gramaj (neavând colţuri), dar bucăţile divizate nu seamănă una cu cealaltă, având forme diferite deşi gramaj identic

La oricare din modele pentru a ajunge la gramajul dorit se inmulteste numarul de bucati al masinii cu gramajul crud dorit si se obtine cantitatea de aluat care trebuie introdusa in cuva masinii, iar indiferent de cat este de mica sau mare bucata de aluat introdusa (cu conditia sa fie in limitele capacitatii masinii) rezultatul este divizarea perfect egala in numarul de bucati al masinii, cu eroare maxima admisa de – -/+1,5% pe fiecare bucata conform normelor in vigoare.

Va invitam la sediul nostru pentru pentru a vedea felul in care aceste echipamente functioneaza. Este modalitatea cea mai buna de a intelege eficienta acestora.

HELCO face parte dintr-un grup de firme cu preocupări in domeniul construcţiei de maşini de industria alimentara  , dintre care amintim: consultanta, producţie utilaje de industria alimentara, import utilaje , depozit de materiale si piese , service garanţie si post garanţie. Societatea HELCO este in măsura sa ofere utilaje complete si linii de fabricaţie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificaţie, patiserie, biscuiti ,pizzerie si cofetărie.

Ce sunt bune si ușor de preparat ?

0

Clătitele! Începând cu luna februarie 2008, Helco le oferă clienților săi din țară și din străinătate posibilitatea de a achiziționa mașini pentru preparat clătite la un raport calitate preț unic pe piață.Maşină pentru clătite industrială

Crepierele, produse în Franța, sunt concepute pentru a corespunde cerințelor tot mai diversificate . Din acest punct de vedere ele se diferențiază prin sistemul de alimentare și dimensiuni. Drept urmare sunt disponibile crepiere pe gaz sau electrice cu dimensiuni de 35, 40 sau 48 cm în diametru. Avantajele oferite de acestea se datorează consumului scăzut, designului special al suprafeței de coacere și controlului precis al temperaturii.

Se poate opta pentru crepiere simple sau duble, dar și montate pe un cărucior, acestea din urma permițând amplasarea lor în diverse spatii comerciale. Indiferent de tipul ales, ele vin însoțite de o gama variata de accesorii.

Inițiativa introducerii în gama de produse furnizate de Helco a mașinilor de preparat clătite a luat naștere pe fondul unei cereri tot mai ridicate a comercianților de pe piața de profil. Simplu de obținut, neavând nevoie de un spațiu prea mare sau de un personal numeros, producerea clătitelor se dovedește a fi o investiție deosebit de rentabila.

O descriere a mașinilor de preparat clătite puteți găsi aici.

HELCO te orienteaza si in gastronomie

0
Incepand cu toamna acestui an Helco isi diversifica oferta de produse prin aducerea pe piata romaneasca a unui cuptor pentru gastronomie, « Gastro » . Lansarea oficiala a acestuia va avea loc la targul international IndAgra, ce se va desfasura in Bucuresti in perioada 7-11 noiembrie.

Acest cuptor este ideal pentru restaurante, atat datorita flexibilitatii in utilizare cat si gamei extrem de variate a produselor care se pot obtine folosindu-l. .Gastro este recomandat si de o serie de alte avantaje, printre care : consumul redus,temperatura uniforma in timpul coacerii si productivitatea ridicata.

Gastro este disponibil in mai multe variante atat din punct de vedere al capacitatii cat si in ceea ce priveste tipul de combustibil utilizat. Astfel, se poate opta pentru una din variantele de 6, 10 sau 20 de tavi si pentru alimentare electrica sau cu gaz. Totodata, cuptorul este echipat standard cu un modul electronic digital intuitiv ce permite manevrarea sa cu mare usurinta
HELCO face parte dintr-un grup de firme cu preocupari in domenii diferite de activitate, dintre care amintim: consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie.Societatea HELCO este in masura sa ofere utilaje complete si linii de fabricatie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificatie, patiserie, pizzerie ,gastronomie si cofeterie.
Mai multe informatii despre functiile cuptorului Gastro puteti gasi aici



Painea Toast: trecut sau viitor

0

Painea pe care o consumam in fiecare zi arata de fapt ca productia industriala de mancare nu este altceva decat o reflectare a valorilor societatii noastre: cat mai mult din orice, facut cat mai repede si mai eficient posibil. Totusi, lucrurile nu au fost mereu asa.
Egiptenii antici au fost cei care, cu aproximativ 6000 de ani in urma, au creat pentru prima data painea asa cum o cunoastem noi astazi. Ei au observat ca daca lasa painea sa se usuce in climatul cald al egiptului, aceasta incepea sa creasca iar dupa procesul de coacere aceasta avea sa se ramana crescuta. De asemenea, au observat ca dupa cateva zile in aerul cald al egiptului painea devenea tare si nu mai era buna pentru a fi mancata. Prajirea painii in acea perioada era o metoda pentru a o conserva, astfel incat sa ramana proaspata si sa poata fi consumata cat mai mult timp . Romanii au fost cei care au raspandit in Europa ideea painii prajite, chiar si in Marea Britanie iar colonistii au dus-o in America. Cuvantul toast provine din latinescul tostum care inseamna prajit sau ars. Toastul este de fapt paine prajita, asa ca denumirea a fost foarte bine aleasa. Painea toast fiind de fapt paine feliata care capata o culoare maronie ca urmare a expunerii la caldura.


In zilele noastre toastul a devenit un aliment tot mai raspandit.
Cu toate ca la inceput era folosit mai mult pentru a mentine painea in parametrii optimi pentru a putea fi consumata mai mult timp, s-a observat ca painea de tip toast permite intinderea untului,  a gemului sau a untului de arahide, contribuind totodata si la dezvoltarea acestui tip de alimente. Bineinteles ca ele pot fi consumate si cu altceva, insa nu au acelasi gust ca in combinatia cu painea toast.
Schimbarile din structura pietei de panificatie, altadata o piata de tip commodity, au determinat tran
French toast orignalzitia  produselor catre o pozitionare mai buna , targetata pe nevoi specifice, cu un ambalaj atragator si o eticheta explicita. Este si cazul painii de tip toast care castiga tot mai mult teren in preferintele consumatorilor. Drept urmare in ultima perioada au aparut  mai multe variante ale acestui tip de paine. Un exemplu in acest sens este este painea cunoscuta sub denumirea de French Toast . Specificul acesteia este faptul ca ea se obtine din paine si oua. Se mai pot adauga lapte, apa sau suc de portocale sau chiar zahar.


Se observa asadar, ca desi se mai fac inca unele confuzii, comerciantii au inteles care este directia spre care se indreapta cerintele consumatorilor si au inceput sa isi adapteze produsele in conformitate cu acestea. Totodata, industria producatoare de echipamente pentru brutarie si panificatie s-a orientat catre obtinerea unor noi cuptoare si accesorii.Un important element pentru painea toast este
feliatorul.
Asa cum spuneam si la inceput  brutarii de azi se straduiesc sa obtina un volum cat mai mare de produse si sa beneficieze de echipamente tot mai performante. Helco a incercat si a reusit de fiecare data sa se adapteze tuturor acestor cerinte, impingand dezvoltarea designului si a prelucrarii la noi standarde, in timp ce a continuat sa mentina nivelul de calitate extrem de ridicat cu care clientii erau deja obisnuiti. Asadar, Helco este in masura sa ofere solutii eficiente si in ceea ce priveste painea toast. Cuptorul ProBaker este alegerea cea mai buna pentru o gama variata de produse datorita temperaturii sale scazute, capacitatii de transfer a caldurii foarte ridicate, care permite un timp scazut pentru coacere si un minim de pierdere a greutatii in timpul procesului. Nivelarea de-a lungul cuptorului in vederea coacerii ofera un control sporit al pierderii greutatii, permitand micsorarea scalei de greutate.
Astfel de inovatii sporesc randamentul oricarei fabrici si ajuta la imbunatatirea relatiilor comerciale, precum si la impunerea pe piata cu produse ce corespund normelor de calitate adoptate la nivel mondial. Progresul presupune asadar cunoasterea si adaptarea la tendinte, satisfacerea nevoilor si cerintelor consumatorilor precum si cooperarea.
Chiar daca painea toast este relativ usor de obtinut, producerea sa fiind accesibila in egala masura marilor corporatii si micilor brutari, si chiar daca exista un numar limitat de retete, expertii sugereaza ca linia de productie sa fie proiectata avand in vedere obiceiurile si cetintele consumatorilor.

Paine toast HELCO

Tendințe pe piața produselor de panificație și patiserie

0

Sunt puține modificări cu adevărat importante pe piața europeana a produselor de panificație. Totuși, s-a observat o dezvoltare constanta a tendințelor deja existente, în special a acelora care se concentrează asupra mâncării sănătoase. Companiile din domeniul panificației care au tot mai mult succes nu sunt neapărat cele mai mari, ci acelea care au investit în produse ce prezintă interes pentru cerințele clienților .

Megatendinte – Pâinea congelata

Cum și în ce direcție va evolua aceasta piața enorma ? Se pare ca sectorul produselor congelate câștigă tot mai mult teren. Benefiicile acestei tehnologii sunt considerate de experți ca fiind extrem de importante pentru o dieta sănătoasă, datorita :

1. sănătății naturale oferite de înghețare, ca unica metoda pentru conservarea alimentelor. Înghețarea este cel mai natural mod de păstrare a alimentelor, fara ca acestea sa își piardă calitățile.
2. Inexistentei conservanților in aceste produse (folosirea conservanților în produsele înghețate este interzisa prin lege)
3. calității ingredientelor

Așadar, pâinea pre-coapta sau congelata se pliază pe gusturile consumatorilor care solicita produse sănătoase și gustoase în același timp. Transformările produse în tendințele clienților trebuie avute în vedere dacă se dorește evitarea stagnării. Acesta a fost unul dintre aspectele avute în vedere de Helco , atunci când , a fost demarat un proiect ce prevede producerea cuptoarelor VENTO și POWERSNACK, cuptoare special create pentru acest tip de pâine.
Consumatorul devine tot mai pretențios și mai critic în ceea ce privește pâinea. Pasul către alte produse, cum ar fi cerealele, a devenit foarte ușor si este făcut cu rapiditate. Pentru a menține nivelul de interes pentru pâine, elemente precum gustul, varietatea, beneficiile din punct de vedere al sănătății, alături de menținerea produsului proaspăt pentru o perioada tot mai mare de timp, trebuie avute in vedere când se urmărește inovația. Pe lângă acestea, producerea pâinii trebuie ținută la zi cu noile dezvoltări tehnologice și trebuie sa fie cât mai eficienta posibil.

Power Snack : Cuptorul Helco ideal pentru ideile dvs

0

In luna iulie Helco le aduce clienților săi o noua oferta promoțională. Este vorba despre o promoție pentru cuptoarele Snack, ideale pentru HORECA, gastronomie,dar și pentru producție în laboratoare.

Cuptoarele Power Snack sunt special create pentru pâine pre coapta sau congelata dar și pentru produse destinate direct coacerii. Ele sunt confecționate în întregime din otel inoxidabil și sunt disponibile în doua variante: cu control electromecanic sau digital. Acesta din urma are exact aceleași proprietăți ca si cel electromecanic, dar, în plus, dispune de un dispozitiv pentru afișajul digital al temperaturii. Fiind alimentate la 220 V , sunt economice si ca utilități nu necesita investiții .Oferta HelpanForni

Se poate opta pentru cuptoare cu 2, 3 sau 4 tăvi. Prețurile pentru aceste cuptoare, pe parcursul lunii iulie vor fi de 2890 RON pentru cel cu 2 tavi, 3290 RON pentru cel cu 3 tăvi, în timp ce prețul promoțional pentru cuptorul cu 4 tăvi va fi de 3780 RON, neincluzand TVA. Power Snack este recomandat în special micilor producători. Dimensiunile reduse fac din acest cuptor alegerea ideala pentru spatiile înguste .
Alături de cuptor, Helco oferă clienţilor săi gama completa Snack având dospitor, frigider si raft . Consultanţa, asistenţa tehnică, garanţia şi serviciile post garanţie sunt asigurate de o întregă echipa de specialiști care lucrează zilnic pentru obţinerea celor mai performante dar uşor de folosit echipamente.

O descriere completă a cuptorului de patiserie PowerSnack puteţi găsi Aici

Go to Top