Fonduri europene 4.1.1C

Granturile 4.1.1-POC Bis: 50.000-500.000 EUR pentru firme din industrie alimentară.

0

Noua Măsură 4.1.1-POC Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022, privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, decontarea unor cheltuieli privind sprijinirea refugiaților din Ucraina, precum și acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor.

Lansare in data de 25.10.2022

Pe scurt, se vor acorda ajutoare de stat de câte 50.000-500.000 de euro pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din următoarele domenii:

a) industriei alimentară panificație, patiserie și alte activități asimilate acestora, inclusiv procesare, prelucrare, distribuție și ambalare. Buget alocat: 89.535.149 euro, din care 75.000.000 euro cu finanțare prin FEDR-REACT-EU și 14.535.149 euro prin cofinanțare de la bugetul de stat.
b) construcții, materiale de construcții, echipamente, mijloace de transport specifice, utilaje, tehnologii în construcții. Buget alocat: 89.535.149 euro, din care 75.000.000 euro cu finanțare prin FEDR-REACT-EU și 14.535.149 euro prin cofinanțare de la bugetul de stat.

Cofinantarea se stabileste in functie de categoria de intreprindere si in functie de zona aleasa pentru implementare si este cuprinsa intre 25% si 60%.

Societatile ce prevad ca locatia de implementare a proiectului sa fie in Bucuresti, nu sunt eligibile.

Pot accesa programul POC 4.1.1 BIS, IMM-urile care:

Au inregistrat profit operational din activitatea curenta, respectiv din activitatea de exploatare in anul 2021;
Sunt infiintate pana la data de 31 decembrie 2020 inclusiv;
Nu sunt considerate intreprinderi in dificultate in anul 2021;
Activeaza intr-unul dintre urmatoarele sectoare economice:

  • Panificatie
  • Patiserie si alte activitati asimilate acestora inclusiv procesare, prelucrare, distributie si ambalare;
  • Productii din industria alimentara;
  • Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie si carton;
  • Materiale de constructii;
  • Tehnologii in constructii;
  • Fabricarea de utilaje/echipamente;

Se angajeaza sa asigure sustenabilitatea proiectului, respectiv sa asigure desfasurarea activitatii operationale/curente pentru o perioada de minimum 3 ani dupa expirarea duratei de implementare a proiectului;
Nu au mai beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice, inclusiv fonduri europene, in ultimii 5 ani pentru aceleasi activitati, sub forma de costuri eligibile, sau nu deruleaza proiecte finantate in prezent, partial sau in totalitate, din alte surse publice, pentru aceleasi activitati.

Contacteaza-ne acum la 0722.284.384 pentru oferta pentru echipamente !

Promotie cuptoare Helpan Forni

Cuptoarele Helpan Forni la preturi promotionale

1

Promotie cuptoare Helpan Forni

Promotie cuptoare Helpan Forni

Cuptoarele de patiserie si panificatie Vento cu 6 tavi si PowerSnack cu 3 tavi va sunt oferite la un pret special numai pana la 30 Iunie. Daca interventiile pentru mentenanta cuptoarelor pe care le detineti sunt tot mai costisitoare si nu vreti sa mai aveti grija lor, profitati de aceasta oferta limitata pentru a achizitiona un cuptor nou, care aduce nu doar calitatea italiana recunoscuta la nivel international, ci si servicii gratuite de consliere si amenajare a spatiului de productie.

Feliator laterala

Felierea painii nu a fost niciodata mai usoara!

0

In ziua de azi, flexibilitatea este cheia catre multumirea clientilor. Acest lucru este de multe ori in contractie cu stabilitatea productiei si cu minimizarea costurilor de care ne lovim zilnic. Felierea painii este una din fazele productiei care de multe ori gatuieste capacitatea de productie si necesita o adaptabilitate sporita. De cate ori nu s-a intamplat ca o livrare sa fie amanata ca produsele nu sunt finalizate din cauza acestei operatii, urmata bineinteles de ambalare. Nu numai asta, dar zgomotul generat de functionalitate masinii este deseori de nesuportat.

Brutarie - masina de feliat

Brutarie – felierea painii – un proces aparent complex

Noi am gasit o solutie semi-industriala care poate ajuta productia prin marirea gamei de produse feliate si totodata a vitezei de procesare. Nu in ultimul rand, aceste masini sunt usor de intretinut si genereaza un nivel de zgomot redus. Un aspect important in proiectarea masinii l-a avut siguranta si igiena, astfel ca cele mai exigente cerinte din domeniu sunt indeplinite de aceasta masina.

Mai jos este un film de prezentare a masinii de feliat

Avantajele acestor echipamente

  • feliarea este realizata intr-o miscare foarte naturala si simpla
  • functionarea masinii este cu un zgomot foarte scazut
  • cutitele au o viata de functionare indelungata
  • sunt usor de intretinut
Feliator cu incarcare pe verticala

Feliator cu incarcare pe verticala

Puteti sa cititi mai multe si pe pagina de produs a feliatorului

Cuptor patiserie VENTO - HELPAN FORNI

Promotie, nu gluma!

0

Leasing cu dobanda 0 la echipamentele pentru patiserie de la Helpan pana pe 31 mai. 

In cadrul patiseriei noastre experimentale am observat ca cel mai dificil moment in productie este cel in care sunt comenzi, dar nu se pot onora intrucat echipamentele s-au defectat. Chiar daca vorbim de o ora sau cateva zile, acest lucru afecteaza destul de mult activitatea curenta. Si mai grav este faptul ca clientii nu inteleg aceste situatii dificile si nu ezita sa se reorienteze catre un alt furnizor.

Cuptor patiserie VENTO - HELPAN FORNI

Promotie Cuptor Patiserie cu Dobanda 0 % pana la 31 Mai 2014

Pentru a preveni astfel de situatii, specialistii recomanda reinnoirea echipamentelor cel putin o data la 5 ani. Achizitionand echipamente noi veti imbunatati calitatea produselor oferite dar si timpul de productie. Totodata, veti eficientiza costurile, fiind cunoscut faptul ca echipamentele noi consuma mai putine resurse.

Intrucat stim cat de greu se acorda credite in conditiile economice actuale, dar si cat de important este sa mentinem un standard de calitate al produselor pe care le oferim, am lansat aceasta oferta, menita sa faciliteze accesul la  echipamente noi si perfrormante.

Doar pana la sfarsitul acestei luni puteti achizitiona echipamentente de patiserie fara dobanda pe o perioada de unul sau doi ani. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati telefonic la 0728/283410 sau prin e-mail la sales@helco.ro pentru a stabili detaliile colaborarii precum si eligibilitatea pentru aceasta promotie.

Fisiere :
  1. Promotie 05.2014 Helpan-HL
  2. Oferta Primavara 2014 Helpan-HL

ESTI INTERESAT DE PROMOTIE? COMPLETEAZA ACEST FORMULAR

Sarbatori fericite 2014

HELCO Romania va ureaza Sarbatori fericite pline de bucurii!

0
Sarbatori fericite 2014

Sarbatori fericite 2014

Pentru ca vom celebra Sarbatorile de Iarna in perioada 23.12.2013-06.01.2014, asistenta pentru produsele noastre va fi limitata.

Echipa Helco va doreste un Craciun Fericit si un An Nou plin de impliniri!

La multi ani!
Reducere TVA paine la 9 la suta

TVA de 9 % la paine, incepand de la 1 septembrie 2013

0

La sfarsitul lunii trecute, Guvernul a emis Ordonanţa nr. 16 de modificare a Legii nr. 571/2003 din Codului Fiscal, prin care stabileşte reducerea la 9% a cotei taxei pe valoare adaugata, incepand cu data de 1 septembrie 2013, pentru livrarea anumitor categorii de produse de morărit şi panificaţie. Patronatul ROMPAN a prezentat lista produselor pentru care masura va fi aplicata, în cadrul Conferinţei Naţionale a Morarilor şi Brutarilor de la Bucureşti.

Ordonanţa simplă adoptată de Guvern in data de30 iulie, presupune reducerea cotei TVA la 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină.

Astfel, începând cu 1 septembrie 2013, cota TVA de 9% se va aplica pentru următoarele bunuri si produse:
1. „toate sortimentele de pâine, precum şi următoarele specialităţi de panificaţie: cornuri, chifle,batoane, covrigi, mini-baghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071;
2. făina albă de grâu, făina semi-albă de grâu, făina neagră de grâu şi făina de secară, care se încadrează la codul CAEN/CPSA 1061;
3. triticum spelta, grâu comun şi meslin, care se încadrează la codul NC 1001 99 00, şi secară care se încadrează la codul NC 1002 99 00, prevăzute în anexa I la Regulementul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului privind Nomenclatura Tarifară şi Statistică şi Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012”.

Aceste prevederi sunt extrase din textul prezentat de ROMPAN în cadrul Conferinţei Naţionale a Morarilor şi Brutarilor din data de 31 iulie 2013, la care au participat lideri ai Guvernului, ai autorităţilor de control, ai federaţiilor patronale şi sindicale, precum şi ai principalilor producători din sectorul de morărit şi panificaţie.

Alte produse de panificatie precum cozonacii sau produsele de patiserie (placinte, gogosi, etc)  vor fi impozitate in continuare cu 24 %. Proiectul de scadere a cotei TVA este unul pilot, are drept scop stoparea evaziunii fiscale intr-un sector in care aceasta ajunge pana la 80 %, iar daca rezultatele vor fi pozitive, reducerea cotei se va aplica si altor tipuri de produse.

Produse Linie Plaff Plaff H20

Vinas: cel mai nou furnizor de linii Plaff Plaff adus in Romania de Helco

0

A venit primavara si deja ne simtim mai energici si cu mai multa dorinta de actiune …dar nici pana acum nu am stat degeaba, ci am fost ocupati sa gasim solutii noi si interesante pe care sa le impartasim prietenilor nostri. Astfel i-am intalnit pe cei de la Vinas care, pe langa faptul ca sunt frumosi si destepti, au si echipamente de paine foaaaaarte interesante.

Asadar, de ce dam  sfoara in tara ? Ei bine pentru ca cei de la Vinas sunt dispusi sa analizeze cerintele pe care le primesc si pe baza unei schite a spatiului de productie sa faca o recomandare si o cotatie gratuita adaptata 100 % dorintelor voastre.

Liniile produse de Maquinaria Vinas, au multe elemente interesante dar faptul ca sunt modulare este extrem de atragator pentru orice producator de patiserie / panificatie. Painea taraneasca, painea rotunda sau lipia de orice lungime si orice latime poate fi facuta pe liniile VINAS. Totusi, trebuie mentionat ca aceste linii sunt de productivitate medie-mare. Mai jos e un filmulet cu o linie de productie TWIST , extrem de interesanta.

Ce trebuie sa ne spuneti:

  1.  Ce suprafata aveti la dispozitie ( cati metri patrati si ce inaltime )
  2.  Care sunt produsele pe care ati fi interesati sa le produceti pe noile echipamente ( paine alba 300 grame, paine rotunda 500 grame, paine taraneasca 1000 grame, etc), sau orice alt produs doriti (insa daca este vorba de ceva mai putin conventional ne trebuie dimensiuni sau poze )

 

M Vinas - Linie Plaff Plaff Panificatie

M Vinas Linie Plaff Plaff Panificatie

 Asadar, nu mai stati pe ganduri si trimiteti-ne o schita si o cerere de oferta..va garantam ca o sa fiti multumiti de propunere …si in plus, nu va costa nimic :) .

Produse Linie Plaff Plaff H20

Produse Linie Plaff Plaff H20

Linie productie pandispan , swiss roll , rulada

Pandispanul – desertul profitabil

0

Linie productie pandispan , swiss roll , rulada Pentru a obtine prajituri delicioase nu aveti nevoie de o reteta magica, trebuie doar sa cunoasteti cateva secrete care fac orice prajitura sa fie gustoasa si apreciata de toata lumea. Prajiturile din pandispan sunt unele dintre cele mai cautate produse, insa totodata sunt extrem de pretentioase in procesul de fabricatie. Principala preocupare, odata ce reteta produsului este stabilita, este aceea ca productia sa fie uniforma, indiferent de sortimentul pentru care optati:

    • prajitura 2 straturi

Echipamente prajituri pandispan

  • Prajitura 3 straturi
  • Mini Rulada
  • Rulada Swiss Roll
  • Foaie semifabricat Pandispan

 

Astfel, pentru a garanta o uniformitate a produselor, toata linia de productie este gandita astfel incat sa asigure o constanta a fabricatiei. In prima etapa, ingredientele pentru pandispan trec printr-o faza de preamestecare. Linia de productie este flexibila, permitand modificari in timpul prelucrarii, cum sunt timpul sau viteza de amestecare. Amestecul se depoziteaza intr-un rezervor din otel inoxidabil, care cu ajutorul unei pompe dotate cu tehnologia Vertimix, este dozat ulterior in vederea fabricatiei. Linia este prevazuta si cu echipamente de extrudare, amestecare culoare si arome precum si cu o unitate de racire.

 

Linia de productie se continua cu sectiunea de coacere si racire, unde in functie de produsele dorite se poate opta pentru un cuptor cu banda de otel sau unul ciclotermic. Dupa coacerea produsului, urmeaza zona de final, unde produsul ia forma dorita, 3 straturi , Swiss Roll sau MiniRulade. Produsele se divizeaza cu ajutorul unui taietor ghilotina cu lama individuala.

Linie pandispan cu cuptor ardere directa

O astfel de linie poate poate avea diferite echipamente care au functii de emulsifiere, dozare produse, injectare orizontala sau verticala, sponke cake, amestecare de creme sau aluaturi, decorare, taiere ultrasonica sau jeleu pentru prajituri.

Produse ce se poate obtine cu o astfel de linie de pandispan

INTERESAT DE ASTFEL DE MASINA ?

Da-ne un mail la contact@helco.ro sau sună acum la 0728/283410 .

Racitoare si dozatoare apa brutarie

Painea nu creste? Vezi sugestiile noastre !

0

Racitoare si dozatoare apa brutarie

Schimbarile sezoniere de temperatura, eventual brusc cum se intampla in ultima perioada, pot afecta calitatea productiei in brutarii si patiserii daca nu sunt luate masuri preventive la timp. Desi de multe ori nu li se acorda o importanta prea mare, dozatoarele si racitoarele de apa sunt accesorii indispensabile oricarei brutarii in care productia se face in flux, la standarde inalte de calitate. Scopul acestora este cel de a doza apa la o temperatura controlata astfel incat aluatul sa se formeze bine, sa aiba elasticitatea necesara si sa garanteze o dezvoltare optima.

1. Racitoarele oferite de compania noastra coboara temperatura apei pana la min. 2 grade C, pot fi dotate cu programe cu descarcari succesive sau continue, sau prevazute cu motor tropicalizat pentru cei care le pozitioneaza intr-un mediu cu o temperatura de peste 35 grade Celsius. Totodata, sunt foarte rapide si necesita operatiuni minime de intretinere.

Dozator apa calda cu apa de conducta

Dozator apa calda cu apa de conducta

2. Toate dozatoarele-amestecatoarele sunt ghidate de un microprocesor si sunt echipate cu o tastatura cu membrana digitala pentru a stabili cantitatea dorita de apa si, dupa caz, a temperaturii dorite (numai la cele cu amestecare). Există o gamă variata cu 4 modele: 55-65, 45, 35 şi 25. La modelele mai mici 45, 35 şi 25 există şi un model mai economic care are numai funcţie de dozare.

Combinatia optima dintre cele 2 aparaturi va poate fi sugerata in functie de cantitatile orare-zilnice. Pentru informatii si consiliere va stam la dispozitie la adresa de mail contact@helco.ro sau la numarul de telefon 0728.283.410

 

oferta financiara pentru orice patiserie / restaurant

Rate cu dobanda 0 % pentru cuptoarele Helpan Forni !

2
oferta financiara pentru orice patiserie / restaurant

Dobanda 0 % pentru cuptoare patiserie

Pentru ca stim cat este de greu sa obtii banii de care ai nevoie pentru a-ti moderniza mijloacele de productie, noi, echipa Helco, am dezvoltat impreuna cu partenerii nostri de la Helpan Forni, o solutie financiara care te ajuta.
Cumpara pana la sfarsitul lunii mai cuptoarele de care ai nevoie pentru brutaria ta si beneficiezi de plata in 12 rate egala, fara dobanda sau comision. Cuptoarele marca Helpan Forni, distribuite de Helco devin acum mai accesibile prin sistemul de rate fara dobanda disponibil pana la sfarsitul lunii mai. In plus, oferta este valabila si pentru orice malaxor sau echipament adiacent cuptoarelor achizionate (dospitor, hota, suport).
Fie ca este vorba de Vento sau Gastro, cuptoarele Helpan Forni se definesc prin aceleasi calitati de exceptie fiind confectionate din otel inoxidabil, usa cu geam dublu si picioare reglabile. Circulatia perfecta a aerului garanteaza o coacere uniforma a tuturor produselor, iar consumul redus de energie le face optiunea cea mai potrivita pentru micile brutarii sau pentru restaurante.
Toate produsele distribuite de Helco sunt insotite de servicii profesioniste ce includ: livrare nationala, transport gratuit, garantie 12 luni, service post-garantie si personal specializat.

Pentru informatii suplimentare despre aceasta oferta sau alte produse distribuite de Helco, ne puteti contacta la 0728283410, e-mail sales@helco.ro

Despre Helco:

HELCO este importator unic in Romania al cuptoarelor Helpan Forni si este in masura sa ofere utilaje complete si linii de fabricatie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificatie, patiserie, pizzerie si cofeterie.

Accesorii Brutarie Patiserie

Mobilier Inox dedicat brutariei tale

2

Accesorii Brutarie Patiserie

In ultimii 15 ani, Helco s-a remarcat drept unul dintre cei mai importanti distribuitori de echipamente si utilaje alimentare, dedicandu-se, in acelasi timp, proiectarii si producerii de accesorii folosite în industria panificatiei si patiseriei, horeca sau in cadrul bucătăriilor profesionale.

In prezent, Helco distribuie si produce toate echipamentele si accesoriile necesare pentru utilarea completă a brutariilor, patiseriilor, sau bucatariilor profesionale: cuptoare,  hote, mese din inox cu  blat de marmura sau polietilena, carucioare de racire din inox / transport navete / lazi, suport navete cu rotile, suport panacoade sau carucior din inox dublu pentru racirea painii, toate la cele mai competitive preturi de pe piata.

Toate aceste accesorii sunt destinate industriei alimentare, dar şi altor domenii unde pot avea o aplicabilitate tehnică. Produsele Helco sunt folosite în bucătării industriale care deservesc brutarii, patiserii, hoteluri, spitale, şcoli, complexe sportive, sau restaurante. Ele sunt produse din otel austenitic, conform normelor HACCP si au rolul de a simplifica cat mai mult procesul de fabricatie.

Daca sunteti intersat de unul dintre produsele noastre, solicitati o cerere de oferta si veti primi informatii detaliate cu privire la caracteristicile tehnice. termenele de garantie si conditiile de plata.

INTERESAT DE ASTFEL DE MOBILIER?

Da-ne un mail la contact@helco.ro sau sună acum la 0728/283410 .

Mobilier Inox pentru brutaria ta

Masina de fursecuri

TrioDrop – prajituri cu gust si culoare

3

Masina de fursecuri

Daca intr-un post anterior am prezentat masinile de fursecuri la lucru , in cadrul acestui articol o sa ilustram alta masina foarte interesanta, care permite producerea unei game mult mai variate de produse. Astfel, TrioDrop este o masina de top in ceea ce priveste productia de prajituri, avand un caracter unic datorita sistemului cu 3 capete ermetice echipate cu role din otel inoxidabil.

Produsele obtinute cu acest echipament au dimensiuni si forme variate, putand fi:

  • prajituri cu 2 culori si umplutura

    Exemplu depunere Triodrop

    Exemplu depunere Triodrop

  • prajituri cu 2 culori decorate pe partea superioara
  • prajituri cu 3 culori
  • prajituri taiate cu fir
  • prajituri tip stonge ( pain de spain / pandispan)

TrioDrop se evidentiaza prin structura solida din otel inoxidabil dar si prin capetele ermetice capabile sa lucreze atat cu aluat dur cat si unul jumatate lichid. Viteza si unghiul de depunere sunt reglabile, fiind totodata posibila ajustarea vitezei de deplasare a tavilor, astfel incat sa permita o flexibilitate foarte mare in productia prajiturilor.

TrioDrop este perfect in cazul :

Exemplu produs de fursecarie pe TrioDrop

Exemplu produs de fursecarie pe TrioDrop

  • aluatului fainos
  • coca
  • turta dulce
  • pandispan
  • bezea
  • briose cu bucati de fructe

Masina are posibilitatea de a produce prajituri de lungimi diferite cu si fara rotatie. Dimensiunile reduse fac din TrioDrop o solutie pentru spatiile relativ mici, aceasta ocupând doar 2 metri pătrați.

Un alt element interesant este acela ca TrioDrop ofera posibilitatea reglarii inaltimii de depunere a tavii ( 1-10 cm) in timpul procesului de extrudare.

Optiune – Ghilotina

Optiunea pneumatica este dezvoltata pentru a produce prajituri de lungimi diferite cu cantitati mari de umplutura cu urmatoarele sabloane al profilului: patrat , rotund sau tip bara.  Sistemul de control permite setarea parametrilor prajiturilor ca : lungime, frecventa de taiere a ghilotinei, cantitatea de umplere, viteza de deplasare , distanta dintre randuri. Parametrii pot fi schimbati usor la cerere. Aceasta optiune este de capacitate mare pana la 350 kg / ora .

 

INTERESAT DE ASTFEL DE MASINA ?

Da-ne un mail la contact@helco.ro sau sună acum la 0728/283410 .

Ambalare verticala cu formare punga

Ambalajul face diferenta

0

Ambalare verticala cu formare pungaIn ziua de azi se pune tot mai mult accent pe imaginea produselor, acesta fiind un prim criteriu de selectie pentru multi dintre consumatori. La fel de important este si modul in care acestea sunt depozitate, conditiile de igiena fiind si ele un factor important in selectarea unui produs. Aceste solicitari ale pietei au determinat tot mai multi comercianti sa opteze pentru achizitionarea unor masini de ambalat. Pe langa faptul ca economisesc timp si bani, ele ofera produselor un aspect unitar, placut si igienic, fie ca este vorba de produse alimentare sau non-alimentare. Folosind un echipament profesionist ambalarea devine simpla, rapida dar si economica.

Exista mai multe tipuri de masini de ambalat, atat in functie de tipul de produs cat si in functie de tipul ambalajului. Dupa acest ultim criteriu, avem masini de ambalat orizontale si verticale. Ne vom opri putin atentia asupra masinilor de ambalat verticale. Acestea se folosesc pentru produse precum: cafea, ceai, zahar, faina, paste, cuie, fructe sau legume, iar lista poate continua. In cazul acestora, procesul de ambalare presupune intai cantarirea produsului, urmata de introducerea cantitatii selectate in punga si sigilarea acesteia.

Masinile de ambalat verticale furnizate de Helco au o viteza de ambalare ce variaza intre 6 si 12 pungi pe minut la greutati de 250/500 grame in functie de produs. Permite totodata lucrul manual sau automatic in functie de gama de lucru ( de la 50 la 1500 grame ), gama ce poate fi afaptata in functie de necesarul clientului. Totodata, masina dispune de tablou de comanda integrat in corp, afisaj-display alfanumeric, deschidere electropneumatica a cuvei de descarcare sau controlul fluxului prin intermediul unui al doilea vibrator comandat de un senzor de nivel.

Pentru ca masina de ambalat sa produca ambalaje calitative indiferent de tipul produsului, parametrii sai de functionare sunt reglabili. Astfel se pot seta in functie de preferintele fiecaruia timpul de sigilare, timpul de impachetare si temperatura de lucru. Spre exemplu daca doriti sa impachetati paste, timpul de impachetare este unul redus ca si temperatura de lucru. Simpla sigilare a produselor, prin intermediul masinii de ambalat, nu necesita termocontractia foliei si se realizeaza aproape instantaneu.

Tipuri pachete pentru ambalare verticala

Daca pana acum nu v-ati convins de avantajele pe care le au masinile de ambalat, putem adauga la cele prezentate anterior si faptul ca un produs ambalat se pastreaza proaspat pentru mai mult timp, nu se murdareste si nu se deterioreaza.

Utilaje panificatie / brutarie HELCO

De la chifla la corn : Linie industriala

2

In ultimii ani, in industria de panificatie s-a observat o crestere a cererii pentru produsele de tip roll, acest lucru generand o provocare pentru a gasi o formula care sa combine varietatea produselor cu raportul cost-eficienta al acestora. Drept urmare, dezvoltarea echipamentelor a urmat acesta tendinta, astfel incat pe o singura masina se pot realiza acum mai multe tipuri de produse, comutarea între acestea fiind posibilă într-un timp foarte scurt și foarte usor.

Video – Functionare linie

În conditiile oferite de proiectele europene, achizitionarea acestor masini devine o posibilitate extrem de interesantă, un astfel de echipament remarcandu-se prin usurinta cu care se poate adapta unei game extrem de variate de produse. Se poate opta pentru produse al caror model să fie rotund, exemplu clasic fiind chifla sau produsele modelate filon cum sunt minibagheta sau cornul. La fel de ușor se pot obține produse cu semințe, tip croissant sau gogoașă berlineză.

Tipuri de produse

Mai jos puteți găsi gama de produse roll care poate fi realizată pe o astfel de mașină industrială.

Produse roll de panificatie / brutarie

Produse panificatie - mic produse de brutarie

Chitarra - echipament taiere cofetarie

Cum pot sa tai produsele de patiserie?

1

Avem produsul dedicat pentru acest procedeu – Chitarra este un instrument de taiere, de mare precizie, folosit in industria alimentara pentru decuparea in diferite forme si dimensiuni a aluatului proaspat sau semi-inghetat. Este formata dintr-un cadru de aluminiu pe care sunt aliniate mai multe fire. In functie de distanta dintre aceste fire, exista 5 tipuri de cadre.  Chitarra este un instrument  folost de patiseri din intreaga lume, care obtin astfel produse gustoase si foarte apreciate din punct de vedere estetic

Filmuletul de mai jos ilustreaza modul de functionare al produsului.

chitarra - utilaj patiserie

Chitarra - taiere produse patiserie

Chitarra versiuni alternative

versiuni chitarra - dimensiuni taiere

Super leasing pentru utilaje panificatie / patiserie

Finantare prin leasing a echipamentelor pana pe 31.12.2010

0

Intr -o perioada in care creditele sunt aproape imposibil de obtinut, Helco Leasing vine cu o oferta de nerefuzat. Numai in perioada 10 noiembrie -31 decembrie 2010 se acorda credite pentru finantarea echipamentelor oferite de Helco si dedicate domenilui alimentar, cu o dobanda de doar 7,75 % pe an.

Sunt eligibile pentru finantare echipamentele de brutarie, patiserie, biscuiti si gastronomie.

Dobanda de sarbatori

Super leasing pentru utilaje panificatie & rest

Conditiile de finantare sunt urmatoarele :

  • Avans minim: 25 %
  • Perioada maxima de acordare a finantarii: 60 de luni
  • Dobanda: 7,75 % la sold pe an
  • Taxa management: 2 %
  • Timp de raspuns: 72 h

Cei interesati ii pot contacta reprezentantii nostri, la numerele de telefon 0728/283410 sau 0722/284384 care ii vor ghida pas cu pas in alegerea echipamentelor potrivite si in vederea accesarii leasingului. Timpul ramas este unul destul de scurt, insa oferta este foarte bine venita, in special pentru cei care doresc sa isi achizitioneze un nou echipament ce le va permite sa isi imbunatateasca productia chiar inaintea sarbatorilor.

Malaxor Patiserie - Pizzerie

Malaxor pentru patiserii si pizzerii

1
Malaxor NT ideal pentru patiserie & pizzerie

Malaxor de la 5 pana la 70 litri faina

Pentru prepararea cu succes a diferitelor tipuri de aluat este necesara folosirea unui malaxor performant. Fie ca este vorba de un malaxor de patiserie sau un malaxor de pizzerie, acesta trebuie sa corespunda cerintelor specifice ale fiecarui tip de produs.

Este extrem de important ca malaxorul, fiind unul dintre componentele de baza al oricarei patiserii, sa fie testat in permanenta astfel incat sa se asigure functionarea sa la parametrii optimi. Durata medie de viata a unui malaxor de patiserie, cu o rata medie a utilizarii, este de aproximativ 5 ani.  Chiar si asa, sunt necesare verificari periodice care sa asigure faptul ca echipamentul nu va ceda in momentele importante ale productiei.

Malaxor patiserie cu aluat

Malaxor patiserie cu aluat

Malaxorul NT permite o malaxare rapidă pentru orice tip de produs de patiserie şi pizza. A fost conceput pentru timpi de lucru de 8-10 minute fără ca pasta să se încălzească, asigurând în acelaşi timp o perfectă oxigenare.
Toate componentele aflate în contact direct cu pasta adică cuva, platanul şi braţul spiral, sunt confecţionate din oţel inox, în conformitate cu normele şi reglementările privind igiena alimentară. Este asadar un malaxor eficient si performant, adaptabil diferitelor tipuri de aluat.

Cum poate malaxorul să imi afecteze productia?

Un maaxor care nu functionează la parametrii optimi poate genera intarzieri in productie cu pana la  30 % sau in cazul in care nu mai functioneaza deloc, la productie 0. Ce pot sa faci cand trebuie sa livrezi maine 500 de cozonaci si malaxorul nu iti functionează?

Chiar daca te intereseaza sa iti dezvolti productia actuala sau sa intrii in business – alegerea echipamentului potrivit este solutia. Malaxorul ideal poate sa imbunateasca eficienta productiei fara a sacrifica din calitatea produsului, permitandu-ti sa salvezi timp si bani, oferandu-ti in acelasi timp performanta pe care clientii tai o asteapta de la tine.

De ce Malaxorul de patiserie NT?

  • Robustete sporita – asigurata de transmisia prin lant
  • Poata malaxa cantitati mari , dar si foarte mici ( minim 1 kilogram)
  • Consum economic
  • Are doua viteze
  • Structura bine definita
  • Conform cu normele si reglementarile privind igiena alimentara

Interesat de astfel de malaxor?

Transportul, instalarea si instruirea personalului sunt gratuite, iar malaxorul este garantat pentru 12 luni. Pentru informatii referitoare la preturi sau modalitati de comanda ne puteti contacta la numarul de telefon 0728/ 283410 sau la adresa de e-mai: contact@helco.ro .

BabyDrop masina fursecuri Mimac Italia

[VIDEO] Vezi Masinile de Fursecuri la lucru !

3

Echipamentele pentru fursecuri oferite de Helco aduc eficienta si rapiditate productiei dumneavoastra de prajiturele. Oferta noastra este una variata, echipamentele de care dispunem  permitand realizarea celor mai diverse tipuri de fursecuri, la costuri reduse si in timp foarte scurt.

Masinile pentru fursecuri sunt disponibile in 5 variante, fiecare fiind adaptata unei anumite game de produse si unei cantitati specifice.

BabyDrop masina fursecuri Mimac Italia

BabyDrop

Proiectată drept cea mai mică şi versatilă maşină pentru producerea fursecurilor (biscuiţilor colaţi), BABYDROP este destinată în principal produselor simple dozate fără funcţii complexe. Se pleacă de la ideea că cele mai simple fursecuri dozate sunt şi cele mai căutate pe piaţă, nefiind necesare funcţii sofisticate din punct de vedere tehnic pentru producerea lor. Fiabilitatea şi designul funcţional al maşinii vin în întâmpinerea cererii din partea acestui segment de piaţă. Există o gamă foarte largă de matriţe şi duze pentru a se putea obţine diferite forme de fursecuri, lasând loc operatorului pentru a-şi exprima creativitatea şi fantezia.

O alta optiune este masina de fursecuri EASYDROP ce dispune de dozator automat computerizat, este potrivită pentru producerea unei mari varietăţi de produse de patiserie şi biscoterie (fursecuri si biscuiţi colaţi cu matriţe fixe), are o mare capacitate de memorare si un microprocesor rapid, capabil să reţină până la 40 de programe diferite.

Datorită capacităţilor diverse de producţie, maşina EASYDROP este indicată pentru uz la nivel mic si mediu pentru produse de patiserie-cofetărie. Viteza maximă este de 25 de serii de dozări pe minut.

Grafic Masini Mimac

Maşina de fursecuri EURODROP este folosita pentru  fursecuri de orice tip, biscuiţi colaţi, madelaine, pişcoturi, prăjiturele – butter cookies, almond pastry, merengues, lady-fingers, macaroons, choux, sponge cake, baba, plum cakes, muffins etc., având un microprocesor rapid, capabil să reţină până la 99 de programe diferite (cicluri cu parametri diverşi în funcţie de diferitele tipuri de produse). Datorită capacităţilor diverse de producţie, maşina EURODROP este proiectată să suporte lucrul intensiv şi de aceea este recomandata şi pentru uz semi-industrial, pentru produse de patiserie-cofetărie. Viteza maximă este de 25 de serii de dozări pe minut.

MiniDrop masina fursecuri Mimac

MiniDrop

Varianta Minidrop este o masina computerizata pentru producerea de fursecuri, madelaine, biscuiţi şpriţaţi,foi de ruladă, foi de pandişpan, bezele pe cand MaxiDrop este axata in special pe producția de biscuiţi şpriţaţi şi tăiere cu fir.

Interesat de astfel de masina?

Pentru oricare dintre cele 5 variante ati opta, transportul, instalarea si instruirea personalului sunt gratuite, iar echipamentele sunt garantate pentru 12 luni. Pentru informatii referitoare la preturi sau modalitati de comanda ne puteti contacta la numarul de telefon 0728/ 283410 sau la adresa de e-mai: contact@helco.ro .

Constatare gratuita a starii echipamentelor de PANIFICATIE si PATISERIE! Inscrieri la telefon!!

0
Interventie si reparatii utilaje alimentare

Informatii despre programul de intretinere si reparatii de utilaje brutarie / patiserie / paste /pizza

Noi impartasim pasiunea si dedicatia clientilor nostri care lucreaza in fiecare zi pentru a produce painea necesara comunitatii. Experienta ne-a aratat ca in preajma Craciunului si Pastelui exista o aglomeratie a productiei si de multe ori se intampla ca un echipament putin neglijat sa cedeze, lasand proprietarul de izbeliste si pe langa el o groaza de clienti nemultumiti. Din aceasta cauza, noi sugeram ca in perioada premergatoare acestor sarbatori, echipamentele sensibile si importante in productie, ca de exemplu cuptorul si malaxorul, sa fie supuse unei revizii tehnice astfel incat sa fie depistate din timp eventualele probleme, impiedicand astfel neplaceri ulterioare.

Am activat serviciul de programare la telefonul 0723/352622, cu acoperire nationala, unde impreuna cu managerul de interventii al companiei noastre, veti stabili o data exacta pentru realizarea reviziei echipamentului dumneavoastra. Programari pentru ce interesati se pot face si la adresa de e- mail : contact@helco.ro

Ce vei obtine prin programul de Mentenanta si Prevenire HELCO

  • Echipa de tehnicieni care va inspecta si repara echipametul
  • Lista cu sarcini de mentenanta de baza programate regulat ( inspectii , ajustari, lubrifieri ,etc)
  • Lista cu elementele de verificare pentru a sustine conformitatea cu procedurile recomandate
  • Orice reparatie necesara va fi identificata si deseori va fi reparata pe loc ( daca este ceruta)
  • Interventiile vor fi realizate de experti care sunt foarte familiari cu echipamentul
  • Este valabil pentru HelpanForni, Turri , Starmix , Zuchelli Forni , Logiudice , Gierre si orice brand major
  • Persoana de contact responsabila pentru echipamentele dumneavoastra si monitorizare istoric
  • Realizarea reviziilor pentru orice brutarie , patiserie , fabrica biscuiti , paste fainoase

Solutii flexibile pentru productie industriala!

0

Linie industriala paine Linii industriale de mare productivitate pentru baghete, franzele si produse congelate sunt acum disponibile in Romania prin intermediul parteneriatului dintre Helco si un mare producator francez.  Aceste linii presupun automatizarea intregului proces de producere al painii, de la formare si malaxare pana la coacere si ambalare.Linie industriala corn , baghete, chifle , congelate

Depinzand de produs, capacitatea de productie poate sa ajunga pana la 2 t de aluat pe ora. O mare flexibilitate exista si din punctul de vedere al tipului de aluat. Cu rezultate la fel de bune se obtin produse pre-coapte, pre-dospite, coapte complet, proaspete sau congelate. Ele se pot aseza pe tavi plate sau pre-formate, in functie de cerintele pentru prepararea diferitelor tipuri de produse. Liniile propuse sunt flexibile astfel incat exista solutii pentru produse crocante , ca de exemplu chiflele,painea la tava sau pizza. Astfel de solutii industriale sunt ideale pentru programul „Lapte si corn” unde cu ajutorul unui singur angajat se pot realiza mai mult  de 100.000 de cornuri pe zi.

Liniile sunt adaptate diferitelor cerinte ale clientului, proiectarea lor depinzand de tipul produsului, de modul in care acesta este obtinut si de capacitatea dorita. Arhitectii nostri vor elabora impreuna cu fiecare client un layout  tridimensional prin care vor simula amplasarea echipamentelor, astfel incat sa se ajunga la o pozitionare optima pentru derularea perfecta a procesului de productie.Produse coapte pe placa

Malaxor

Malaxor – Utilizeaza-ti resursele inteligent

0

MalaxorProcesul de producere a painii la nivel industrial este unul extrem de complex, desi la prima vedere ar putea sa nu para astfel. Pentru ca produsele finale rezultate sa fie de cea mai buna calitate, sa isi pastreze gustul si prospetimea timp indelungat, rebuturile sa fie cat mai putine si cat mai rar intalnite este necesar ca fiecare dintre echipamente folosite sa aiba o calitate foarte buna si sa fie in parametrii maximi de functionare.

Malaxorul componenta principala din brutarie

Malaxor Brutarie Helco

Va prezentam unul dintre malaxoarele care s-au dovedit a fi cele mai apreciate de toti brutarii care il folosesc. Se poate chiar spune ca este malaxorul ideal, cel pe care orice brutar si l-ar dori.

Caracteristicile sale includ:
  • Funcţia AUTO-CICLU permite maşinii să înveţe ciclurile de malaxare direct în timpul funcţionării, astfel încât să nu apară probleme de programare (opţional).
  • Programele normale sunt stocate într-o MEMORIE CONTINUĂ, şi pot fi executate prin simpla introducere a numărului lor. Dispozitivul CONTROL TEMPERATURĂ previne ajungerea aluatului la temperaturi înalte, oprindu-se automat din ciclul de procesare dacă temperatura aluatului este mai mare decât nivelul de siguranţă impus de către brutar.
  • FUNCŢIA KW permite adaptarea automată a timpului de lucru în funcţie de tipul de.

Este extrem de versatil şi uşor de utilizat: poate funcţiona manual, semi-automat, automat şi cu auto-ciclu, adaptându-se singur pentru cei care preferă lucrul manual sau pentru cei care vor să beneficieze de toate avantajele sale.

Versatilitatea sa vine şi din faptul că se bazează pe o mecanică relativ simplă şi robustă. Toate angrenajele sunt pe baza curelelor reglabile pentru a obţine o maximă silenţiozitate şi o operare facilă. S-a acordat o importanţă specială formei şi vitezei braţului spiral, maşina de fapt putând malaxa rapid (8-10 minute) orice tip de aluat pentru pâine sau patiserie fără a supraîncălzi aluatul şi asigurând în acelaşi timp o oxigenare perfectă.

Citeste mai mult despre malaxoare.

aplica_acum_la_fonduri_europene

Aplica acum pentru finantare europeana! HELCO te indruma pas cu pas!

0

La 1 iulie s-a dat startul unei noi sesiuni de aplicatii pentru proiecte cu finantare europeana in vederea „Cresterii valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”. Perioada depunerii proiectelor se incheie la 1 august 2010.  

Data fiind experienta acumulata in ceea ce priveste aplicarea cu succes in cadrul altor proiecte cu finantare europeana, Helco pune la dispozitia tuturor celor interesati un serviciu de consultanta GRATUIT.

Mai exact, cei care sunt eligibili si interesati de obtinerea unor fonduri nerambursabile, primesc ajutor in ceea ce priveste completarea aplicatiilor, selectarea documentelor necesare si implementarea ulterioara a proiectului.Bani Cadou - proiecte europene

Pe langa consilierea gratuita, lucrand alaturi de noi beneficiati si de alte avantaje precum:

  • consultanti profesionisti si experimentati
  • rapiditate in vederea elaborarii documentatiei
  • o imagine de ansamblu asupra proiectului prin realizarea unor machete digitale 3D.  

Masura 123 finanteaza proiecte europene nerambursabile, cu participare 50%-50%, adresandu-se si sectorului de panificatie, patiserie si biscuiti.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 123 sunt persoane fizice autorizate şi persoane juridice înregistrate în baza legislaţiei din România ca micro-întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003) şi alte întreprinderi (pentru lista completa solicitati documentatia la contact@helco.ro)

Pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii – cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibilă a investiţiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 Euro/ proiect. Pentru investiţiile care aparţin unei forme asociative şi care deservesc membrii acesteia – cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibilă a investiţiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 3.000.000 Euro/ proiect.

Verificati eligibilitatea pentru masura 123 ACUM!

Cuptor Gastro – perfectiunea e o arta !

0

Cea mai noua oferta de cuptoare de la Helco aduce in prim plan cuptoarele gastronomice. Recent dezvoltata linie Gastro cuprinde o gama larga de cuptoare flexibile, usor de utilizat si intretinut.

Cuptor gastronomicSpecial create pentru a se adapta chiar si celor mai pretentioase incaperi, cuptoarele Gastro folosesc o tehnologie care simplifica procesul de utilizare, ele fiind create ca urmare a unei colaborari permanente intre utilizatorii finali si proiectanti. Pot fi folosite in preparare unei game variate de produse, consumul de combustibil este redus iar productivitatea ridicata.

Sunt recomandate in special pensiunilor agro-turistice si restaurantelor, insa pot fi la fel de bine valorificate in cantine sau in alte locatii care servesc alimentatiei publice.

Gastro:

· Sunt disponibile in doua variante: electric sau pe gaz

· Nu necesita proceduri complicate de folosire, fiind simplu de manevrat si intretinut

· Siguranta utilizatorului este garantata

· Programarea temperaturii se face prin intermediul cardului electronic iar testarea temperaturii din interiorul produsului este posibila cu ajutorul unui…

· Performanta exceptionala si uniformitate a coacerii prin sistemul de ventilatie dublu al carui sens se modifica la intervale de timp fixeCurcan pregatit cu Gastro

· Ajuta bucatarii sa isi exprime cel mai bine priceperea si creativitatea. Puteti obtine mai multe detalii urmarind linkul urmator : cuptor gastromic performant – gastronomy oven.

O descriere a cuptorului  gastronomic puteti gasi aici.

Cuptor Patiserie Panificatie Vento

Topim preturile – Cuptoare PowerSnack si Vento la un pret la rece

4

In urma cu un an si jumatate va prezentam un nou trend aparut in occident in domeniul panificatiei si patiseriei: produsele congelate sau pre-coapte. Iata ca previziunile de atunci s-au adeverit si tara noastra s-a alaturat celorlalte state europene in care producatorii si populatia au inteles avantajele pe care aceste produse le ofera. Prospetimea, pastrarea proprietatilor nutritive timp indelungat sau a gustului natural, au facut ca produsele congelate sa devina alimente indispensabile meselor zilnice.  Drept urmare, in ultimele luni, cererile pentru utilajele folosite la prepararea produselor congelate a crescut considerabil, trendul fiind in continuare unul ascendant, in ciuda situatiei economice nefavorabile.

Helco este una dintre putinele firme romanesti in masura sa ofere utilaje pentru acest sector. Cuptoarele Power Snack si Vento au fost concepute special pentru a raspunde acestei noi orientari a pietei de profil.

Cuptoare patiserie / gastronomie PowerSnack

Cuptoare patiserie / gastronomie PowerSnack

Astfel, cuptoarele PowerSnack sunt ideale pentru paine precoapta sau congelata dar si pentru produse destinate direct coacerii. Ele sunt confectionate in intregime din otel inoxidabil si sunt disponibile in doua variante: cu control electromecanic sau digital. Acesta din urma are exact aceleasi proprietati ca si cel electromecanic dar, in plus, dispune de un dispozitiv pentru afisajul digital al temperaturii. Fiind alimentate la 220 V, sunt economice si nu necesita investitii in alte utilitati. Se poate opta pentru cuptoare cu 2, 3 sau 4 tavi. Power Snack este recomandat in special micilor producatori. Dimensiunile reduse fac din acest cuptor alegerea ideala pentru spatiile inguste.

Cuptor Patiserie Panificatie Vento

Cuptor Patiserie Panificatie Vento

Cuptoarele de convecţie VENTO sunt folosite pentru producerea tuturor tipurilor de produse de patiserie, pâine precoapta sau congelarea pâinii sau pentru alte produse similare. Fiind create integral din otel inoxidabil si dispunând de o circulaţie perfecta a aerului, pot garanta o coacere uniforma. Cuptoarele VENTO se deosebesc prin structura lor modulara, care le permite sa fie asamblate si manevrate in conformitate cu cele mai diversificate cerinţe de spatii. Picioarele de suport, care sunt ajustabile in inaltime si uşor de reglat din exterior, fac posibila poziţionarea optima a cuptoarelor indiferent de suprafaţa.

Totodata, pretul acestor doua cuptoare este unul foarte mic in comparatie cu al oricarui alt cuptor destinat productiei de masa.

Valoarea pietei romanesti de panificatie si paste fainoase in 2009 este de 2 miliarde de euro

1

Valoarea pietei romanesti de produse de panificatie si paste fainoase s-a ridicat la doua miliarde euro in 2009, in crestere cu 10-15 la suta fata de 2008, a declarat, luni, vicepresedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie – Rompan, Virgil Pavel.

"Am cerut de mai bine de 10 ani un TVA redus la produsele de panificatie, dar niciodata nu s-a gasit momentul potrivit. Consider ca micsorarea TVA au contribuit la o reducere semnificativa a evaziunii fiscale din sector, deoarece riscurile ar fi prea mari pentru cei care lucreaza pe piata neagra fata de castigurile pe care le-ar putea obtine", a spus Pavel.

In Romania activeaza in jur de 5.000 de agenti economici inregistrati in industria de panificatie si alti 2.500 in cea de morarit, numarul angajatilor din sector cifrandu-se la 35.000.

Consumul anual de paine pe locuitor se ridica la este 113 kg, mult mai ridicat decat in celelalte tari din Uniunea Europeana, unde media este 78-80 kg/om anual, aici fiind inclus si consumul provenit din piata neagra, in timp ce consumul de paste este de 2,8 kg, cu un potential mare de crestere pe acest segment.

Vanzari de paste

"Intentionam sa promovam consumul acestui segment de produse (n.r. paste fainoase) pentru ca este scazut in comparatie cu tarile UE, care consuma opt kg pe an. Numai in Italia consumul este de aproape zece ori mai mare, respectiv 26 de kilograme pe locuitor pe an", a spus vicepresedintele Rompan.

Sursa : www.rompan.ro

Fabrica industriala de paste

Cine face paste mai bune decat italienii ?

0

spaghetti in abur

Românii cu echipamentele italienilor!

Producţia de paste este una tot mai atent studiată de principalii competitori de pe piaţa de panificaţie din România. Vânzările anuale de peste 50 mil. euro au impulsionat tot mai mulţi comercianţi să îşi diversifice acţiunile şi să pătrundă pe acest segment care oferă foarte multe oportunităţi.

Consumul de paste este în creştere întrucât, influenţaţi de reţetele pe care le descoperă în călătoriile pe care le fac în străinătate, românii îşi modifică preferinţele culinare şi obiceiurile de consum, optând pentru consumarea pastelor nu doar ca garnitură, ci chiar ca fel principal de mâncare. De asemenea, există o mare varietate de sortimente (paste lungi, scurte, de grosimi şi forme diferite) iar preţul pentru produsul nepreparat este în general foarte accesibil.

Redescoperiţi plăcerea de a face paste! La Helco veţi găsi

Fabrica industriala de paste
Layout fabrica paste

atât echipamente mici, compacte şi fiabile, perfecte pentru restaurante şi bucătării de dimensiuni mici sau medii, pentru prieteni şi familie dar şi pentru producţia de tip industrial care permite o productivitate mai mare de 300 kg pe ora. Echipamentele sunt dezvoltate de producători italieni cu experienţa de peste 40 de ani în fabricarea echipamentelor de acest tip. Astfel, se oferă soluţii pentru un număr mare de produse: de la spaghete, la paste de diferite forme şi grosimi, la pinzati, ravioli sau tortellini.

Exporturile în creştere, alături de oportunitatea reprezentată de nişa pastelor bio fac ca acest segment să fie unul important pentru cei care doresc să îşi consolideze poziţia pe piaţă şi să îşi diversifice oferta dar şi pentru aceia care intenţionează să pătrundă în acest sector.

Noua oferta: Pui la Rotisol

0

Rotisol este o companie independenta detinuta inca din 1954 de aceeasi familie din Franta. Rotisol  continua de peste 50 de ani traditia stilului istoric si popular al bucatariei franceze, fiind de asemenea responsabila pentru multe inovatii in domeniu de-a lungul timpului. Pe parcursul ultimilor 50 de ani Rotisol si-a dezvoltat tipurile de rotiserie astfel incat sa fie capabil sa satisfaca cerintele internationale. Acum are reprezentante in Europa, Statele Unite, Rusia si Asia, si este liderul mondial in ceea ce priveste producerea sistemelor avansate de rotiserie. Inginerii Rotisol au dezvoltat cuptoare cu o rotatie conforma standardelor impuse de stilul de gatit european.

Timpul alocat gatitului a scazut foarte mult, durand acum mai putin de o ora pentru a prajii un pui de 1 kg. Cu sistemul de coacere rotiseriecare foloseste otelul inoxidabil, cuptoarele Rotisol vor coace produsul in aceeasi perioada de timp, chiar dupa multi ani de folosire intensa. Astfel le veti putea oferi clientilor pui prajit, foarte gustos, insa fara colesterol si sanatos.

Tehnologia perfectionata de Rotisol este acum disponibila si in Romania. Incepand cu luna aprilie 2008 Helco este in masura sa distribuie o noua gama de cuptoare marca Rotisol, speciale pentru rotiserie. Acestea sunt deja folosite in cele mai renumite restaurante, hoteluri si supermarketuri din intreaga lume. Timpul foarte scurt de preparare, alaturi de adaptibilitatea excelenta pentru prepararea mancarurilor traditionale romanesti şi de consumul redus, fac din aceste cuptoare alegerea ideala pentru restaurante sau hoteluri.Slogan Rotisol - Franta

Pentru a vizualiza un filmulet de prezentare a cuptoarelor din gama Rotisol, click aici.

Prezentare tehnica a cuptorului de rotiserie aici

Helco Investeşte 6.5 mil

HELCO investeste 6,5 milioane de euro intr-un nou spatiu pentru productie

0

GRUPUL HELCO din Craiova, producator de utilaje pentru industria alimentara, a achizitionat la inceputul anului 2008 un spatiu de productie si logistica de 12.000 de mp pe platforma industriala de Sud a Craiovei linga uzina FORD. Valoarea tranzactiei incheiate cu grupul SAMAR Italia este de 6,5 milione euro.
Investitia vine ca urmare a dezvoltarii continue a grupului HELCO, atat pe plan national dar mai ales international, a nevoii de a extinde suprafata de productie si depozitare, precum si de eficientizare logistica. Se vizeaza in acelasi timp consolidarea pozitiei de top detinuta de HELCO in domeniul productiei si distributiei de utilaje alimentare.
“Am facut aceasta investitie pentru a continua dezvoltarea grupului HELCO, atat in ceea ce priveste capacitatea de productie cat si pe cea comerciala. Referitor la aria de productie si cercetare, aceasta achizitie ne ofera posibilitatea implementarii proiectului “Crearea unui centru national de cercetare pentru utilaje in industria alimentara”. Din punct de vedere comercial preconizam o triplare a capacitatii de vanzare a liniilor de industrie alimentara datorita scaderii costurilor de productie, precum si marirea showroomului”, a declarat domnul Radu Hurezeanu, general manager al Helco Group.
Hala, construita cu 2 ani in urma, are dotari ultra-moderne precum: incalzire cu tuburi radiante, aer conditionat, aer comprimat, sistem antiincendiu, sistem de supravegere video. Imediat dupa inceperea activitatii la capacitate maxima se estimeaza producerea in acest spatiu a unui numar de 4000 de cuptoare pe an. Acestea se adreseaza in principal domeniului de panificatie si patiserie precum si HORECA. Primele tipuri de cuptoare ce urmeaza sa fie realizte sunt Vento– folosit pentru producerea tuturor tipurilor de produse de patiserie, paine precoapta sau congelata dar si pentru alte produse similare-PowerSnack-este o versiune artizanala a lui Vento fiind special creat pentru micii intreprinzatori. Acesta este confectionat in intregime din otel inoxidabil fiind disponibil in doua variante: cu control electromecanic sau digital- si Gastro ideal pentru folosirea in restaurante, atat datorita flexibilitatii in utilizare cat si gamei extrem de variate a produselor care se pot obtine utilizandu-l. Gastro este recomandat si de o serie de alte avantaje, printre care: consumul redus, temperatura uniforma in timpul coacerii si productivitatea ridicata.
Alaturi de productia de cuptoare in cadrul grupului HELCO se va dezvolta si o latura specializata in prelucrarea metalica, materiile prime ce urmeaza sa fie folosite provenind de la cei mai importanti furnizori din Romania . Toate proiectele vor fi sub coordonarea unor ingineri cu experienta indelungata in domeniu.

Totodata, acest proiect are rolul de a sprijini economia locala si piata muncii din regiune, prin crearea unor noi locuri de munca si cresterea nivelului de productivitate in zona.
HELCO face parte dintr-un grup de firme cu preocupari in domenii diferite de activitate, dintre care amintim: consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie. Societatea HELCO este in masura sa ofere utilaje complete si linii de fabricatie cu livrarea ”la cheie” pentru sectoarele de panificatie, patiserie, pizzerie, gastronomie si cofeterie.

Descoperiti avantajele productiei industriale

0
Linie Industriala Panificatie
 

 Succesul brutariilor este strans legat de capacitatea de a raspunde rapid la transformarile care au loc in piata. Numai brutariile care isi imbunatatesc constant gama de produse isi pot pastra sau consolida pozitia competitiva. Acesta este un risc mare pentru managerii brutariilor. Procesele care nu sunt implementate corect, alegerea gresita a echipamentelor si tehnologiilor sau implementarea incorecta a fluxului pot ameninta existenta si buna functionare a intregii companii.

Tehnologia potrivita pentru succesul dumneavoastra

Implementarea unei noi linii tehnologice trebuie sa fie economica, eficienta, rapida si usoara, indiferent daca inseamna modernizarea tuturor proceselor, de la prepararea aluatului la coacere, sau doar optimizarea unora dintre procese. 

Caracteristicile liniei tehnologie de succes

Competitiva

Specialistii in tehnologia de coacere va vor oferi sfaturi prin care sa imbunatatiti calitatea produselor finite si satisfactia clientilor. Mai putina forta de munca, utilizarea mai eficienta a materiilor prime, costurile mai mici, calitatea constanta a produselor precum si costurile minime de intretinere vor contribui semnificativ la cresterea competitivitatii si profitabilitatii afacerii dumneavoastra.

Sigura

Cunoasterea detaliata a celor mai recente descoperiri in domeniul panificatiei si patiseriei le permite specialistilor nostri sa aleaga solutia cea mai potrivita pentru cerintele dumneavoastra specifice. Referintele de la clientii multumiti sunt cea mai buna dovada in acest sens. Consilierii nostri va ajuta, de asemenea, sa identificati cele mai potrivite solutii pentru finantare.

Adaptabila

Modificarile cerintelor pietei sunt adesea rapide si greu de identificat. Echipamentele pe care Helco vi le propune permit o adaptare rapida la noile tipuri de paine si produse de patiserie. Designul echipamentelor permite procesarea diferitelor tipuri de produse cu aceeasi masina, cu schimbari minime.

Ce presupune liniacuptor tunel brutarie

Pregatirea aluatului

Specialistii HELCO va vor sugera modul optim pentru depozitare a materialelor prime astfel incat spatiul ocupat sa fie minim, dar in acelasi timp sa se conserve calitatile materialelor depozitate. Una dintre cele mai importante faze ale pregatirii aluatului este dozarea materialelor prime, unde automatizarea ofera o calitate permanenta a aluatului. Astfel este posibila rezolvarea deviatiilor neprevazute ale calitatii materialelor prime prin proceduri schimbate ale prepararii aluatului sau prin folosirea aditivilor speciali pentru imbunatatire.

Acest echipament poate fi folosit la toate tipurile de prepare de aluat, de la produse traditionale la specialitati.

Divizare aluat

Tehnologia corecta oferita de HELCO va va permite, cu o singura masina, sa va asigurati o gama larga de produse. Echipamentul permite o divizare foarte precisa , aluatul fiind expus la o fortare minima. Daca doriti sa produceti paine folosind tipuri de faina diferite ( grau, orz, porumb, mix) divizarea poate fi realizata cu acelasi echipament. Este posibila o folosire mai eficienta a echipamentului si a spatiului daca combinam procesele de divizare si modelare.

Modelare aluat
Consultantii nostri sunt familiari cu tehnicile de modelare, unde aluatul nu este intins agresiv sau faramitat. Exista echipamente specializate care au productie doar de franzela / doar de paine rotunda sau chiar o combinative intre cele doua. In timpul modelarii, se poatechiar realiza un tratament al suprafetei ( crestare, taiere, inscriptionare, printare, etichetare).

Dospire

Retete diferite ale produselor necesita timpi diferiti pentru fermentatie, conditii microclimatice diferite, forme diferite

Solutiile tehnologice oferite de Helco permit adaptarea diferitelor produse si retete la acelasi echipament. Marimea si forma dospitorului vor fi adaptate la caracteristicile spatiului pe care il aveti la dispozitie.

Coacere

Am adaptat solutiile de coacere la diferitele tipuri de produse luand in considerare cele mai economice variante energetice.

Ati dori sa implementati astfel de linie ?

Contactati HELCO acum !

O afacere mereu profitabila – vanzarea de covrigi

1

In ciuda faptului ca criza economica continua sa afecteze majoritatea domeniilor de activitate, sectorul de patiserie si panificatie atrage tot mai multi investitori, in special in ceea ce priveste productia de covrigi. Cu o investitie initiala destul de mica, care se recupereaza relativ repede datorita numarului mare de clienti zilnici si cu o rata a succesului foarte ridicata, covrigii sunt cea mai buna solutie pentru micii intreprinzatori.

Avantajele afaceriiCovrigi cu diverse acoperiri

Cei care se hotarasc sa investeasca intr-o covrigarie trebuie sa cunoasca atat avantajele cat si posibilele probleme care pot aparea daca nu cunosc toate detaliile acestui tip de afacere. Printre avantaje se numara:

Posibilitatea vanzarii acestui tip de produs pe tot parcursul anului. Covrigii nu se consuma mai mult intr-un anotimp decat in altele, putandu-se vorbi despre o uniformitatea a fluxului din acest punct de vedere.

Pretul unitar este unul scazut, motiv pentru care cererea este foarte mare, mizandu-se foarte mult pe cantitate.

In acest tip de afacere nu este nevoie de publicitate care sa faca produsele cunoscute si sa asigure succesul. Amplasarea covrigariei intr-un loc cat de cat vizibil este suficienta pentru a atrage un numar impresionant de clienti

Clientii sunt de toate felurile. De la cei mai fara dare de mana, care nu-si permit un altfel de pranz in oras, pana la altii, mai instariti, care vor doar sa-si potoleasca foamea.

Ingredientele nu sunt deloc scumpe: faina, apa, sare, mac sau susan si zahar. Evident, vorbim si despre costuri – energie electrica, gaz, salariile angajatilor, in unele cazuri si chiria –

dar, chiar si asa, tot mai ramane un profit semificativ care sa permita amortizarea afacerii intr-un timp foarte scurt

Pilonii succesuluiLinie productie covrigi

Asa cum am spus mai sus, avantajele se pot transforma in probleme, daca nu sunt gestionate cu atentie. O serie de alte aspecte trebuie avute in vedere:

Amplasamentul este poate cel mai important, expunerea cat mai mare fiind o garantie a succesului

Fidelizarea clientilor (acestia se vor intoarce daca au fost multumiti de produs)

Calitatea produsului (covrigii trebuie serviti calzi, iar cu cat oferta este mai variata, cu atat clientii vor fi mai multumiti)

Pentru a asigura calitatea se impune achizitionarea unui cuptor performant. Cuptoarele conveyor ( sau tunel) sunt recomandarea noastra in acest sens. Ele sunt usor de folosit si au rezultate foarte bune. Gama de cuptoare pe care v-o propunem garanteaza o coacere uniforma a tuturor produselor iar despre rebuturi nici nu poate fi vorba. In plus, modelele pe baza de gaz sunt foarte economice.

Asadar, se poate spune cu certitudine ca afacerile cu covrigi reprezinta varianta cea mai sigura si mai profitabila in acest moment.

Informatii detaliate despre cuptor, malaxor si friteuza.

Pentru orice alte sfaturi sau informatii va rugam sa ne contactati la:

Go to Top