Tendințe pe piața produselor de panificație și patiserie
Sunt puține modificări cu adevărat importante pe piața europeana a produselor de panificație. Totuși, s-a observat o dezvoltare constanta a tendințelor deja existente, în special a acelora care se concentrează asupra mâncării sănătoase. Companiile din domeniul panificației care au tot mai mult succes nu sunt neapărat cele mai mari, ci acelea care au investit în produse ce prezintă interes pentru cerințele clienților .
Megatendinte – Pâinea congelata
Cum și în ce direcție va evolua aceasta piața enorma ? Se pare ca sectorul produselor congelate câștigă tot mai mult teren. Benefiicile acestei tehnologii sunt considerate de experți ca fiind extrem de importante pentru o dieta sănătoasă, datorita :
1. sănătății  naturale oferite de înghețare, ca unica metoda pentru conservarea  alimentelor. Înghețarea este cel mai natural mod de păstrare a  alimentelor, fara ca acestea sa își piardă calitățile.
2. Inexistentei conservanților in aceste produse (folosirea conservanților în produsele înghețate este interzisa prin lege)
3. calității ingredientelor
Așadar, pâinea pre-coapta sau congelata se pliază pe gusturile  consumatorilor care solicita produse sănătoase și gustoase în același  timp. Transformările produse în tendințele clienților trebuie avute în  vedere dacă se dorește evitarea stagnării. Acesta a fost unul dintre  aspectele avute în vedere de Helco , atunci când , a fost demarat un  proiect ce prevede producerea cuptoarelor VENTO și POWERSNACK, cuptoare  special create pentru acest tip de pâine.
Consumatorul devine tot  mai pretențios și mai critic în ceea ce privește pâinea. Pasul către  alte produse, cum ar fi cerealele, a devenit foarte ușor si este făcut  cu rapiditate. Pentru a menține nivelul de interes pentru pâine,  elemente precum gustul, varietatea, beneficiile din punct de vedere al sănătății, alături de menținerea produsului proaspăt pentru o perioada  tot mai mare de timp, trebuie avute in vedere când se urmărește inovația. Pe lângă acestea, producerea pâinii trebuie ținută la zi cu  noile dezvoltări tehnologice și trebuie sa fie cât mai eficienta  posibil.
Lasă un răspuns